Рецепт Консервація кавунів фото

Консервація кавунів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Кавун
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Заготовки, Консервація

Заготовки на зиму - це відмінний спосіб зберегти сезонні ягоди і фрукти. Хочу поділитися з вами нескладним варіантом, як зробити консервацію кавунів, щоб насолоджуватися ними цілий рік.

Кавуни можна солити або використовувати для варіння солодкого меду, але і консервовані вони багатьом подобаються не менше. Якщо ви ще не пробували робити такі заготовки, то рекомендую обов'язково повторити цей рецепт в домашніх умовах. Завдяки покроковим рекомендаціям з фото навіть новачок на кухні без праці впорається з процесом.

  • Кавун - 3-4 скибочок
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/2 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 1-2 зубчиків
консервація кавунів - фото крок 1
1. Набір інгредієнтів невеликий і досить простий.
консервація кавунів - фото крок 2
2. Насамперед наріжте кавун невеликими шматочками.
консервація кавунів - фото крок 3
3. Зріжте трохи верхівку, щоб їх було зручно закладати в банку. Очистіть пару зубчиків часнику.
консервація кавунів - фото крок 4
4. Простерилизуйте баночку і викладіть часник на дно.
консервація кавунів - фото крок 5
5. Акуратно викладіть в банку скибочки кавуна.
консервація кавунів - фото крок 6
6. Залийте окропом.
консервація кавунів - фото крок 7
7. Накрийте кришкою і залиште хвилин на 10.
консервація кавунів - фото крок 8
8. Після акуратно злийте воду і знову залийте окропом. Ще через 10 хвилин злийте воду і доведіть її до кипіння, додавши сіль і цукор. В кінці влийте оцет.
консервація кавунів - фото крок 9
9. Залийте маринад в баночку.
консервація кавунів - фото крок 10
10. Засукайте і залиште до повного охолодження догори дном, укутавши рушником або ковдрою.
консервація кавунів - фото крок 11
11. Ось така заготовка вийшла. Після охолодження приберіть баночки в темне і прохолодне місце.

Схожі рецепти