Кабачкова ікра на зиму (консервація)
(покроковий рецепт з фото)
Найсмачніша кабачкова ікра! Взимку цей продукт розходиться просто "на ура" . Подайте її в якості перекусу з хлібом і ковбаскою або як закуску до других страв.
Для ікри потрібно подрібнити кабачки, цибуля і часник. Все зварити. Додати спеції, майонез і томатну пасту, ще раз проварити - і закатати. Хай щастить!
- Кабачок - 3 кілограма
- Часник - 3-5 зубчиків
- Цибуля - 600 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Томатна паста - 250 грам
- Соняшникова олія рафінована - 0.5 склянки
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Майонез - 250 грам
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
Підготуємо необхідні продукти. Овочі потрібно вимити. Цибулю і часник - очистити.
Поріжте цибулю на четвертинки, щоб потім було зручно подрібнювати його.
Кабачки порізати на шматочки. Якщо насіння всередині старі, їх потрібно вирізати.
Пропускаємо через саме дрібно металеве сито на м'ясорубці кабачки, цибуля і часник.
Варимо 1 час. Як тільки закипить ікра, зменшіть вогонь і варіть далі. Час від часу потрібно помішувати.
Через годину додаємо майонез, сіль і спеції.
Також додаємо томатну пасту. Перемішуємо, варимо ще 30 хвилин.
Ікра готова!
Простерилизуйте баночки і кришки заздалегідь. Розлийте ікру по банках, закатати. Переверніть догори дном до охолодження. Після приберіть в прохолодне місце для зберігання.