Рецепт Кабачкова ікра на зиму (консервація) фото

Кабачкова ікра на зиму (консервація)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки

Найсмачніша кабачкова ікра! Взимку цей продукт розходиться просто "на ура" . Подайте її в якості перекусу з хлібом і ковбаскою або як закуску до других страв.

Для ікри потрібно подрібнити кабачки, цибуля і часник. Все зварити. Додати спеції, майонез і томатну пасту, ще раз проварити - і закатати. Хай щастить!

  • Кабачок - 3 кілограма
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Цибуля - 600 грам
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 100 грам
  • Томатна паста - 250 грам
  • Соняшникова олія рафінована - 0.5 склянки
  • Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
  • Майонез - 250 грам
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
кабачкова ікра на зиму (консервація) - фото крок 1
Підготуємо необхідні продукти. Овочі потрібно вимити. Цибулю і часник - очистити.
кабачкова ікра на зиму (консервація) - фото крок 2
Поріжте цибулю на четвертинки, щоб потім було зручно подрібнювати його.
кабачкова ікра на зиму (консервація) - фото крок 3
Кабачки порізати на шматочки. Якщо насіння всередині старі, їх потрібно вирізати.
кабачкова ікра на зиму (консервація) - фото крок 4
Пропускаємо через саме дрібно металеве сито на м'ясорубці кабачки, цибуля і часник.
кабачкова ікра на зиму (консервація) - фото крок 5
Варимо 1 час. Як тільки закипить ікра, зменшіть вогонь і варіть далі. Час від часу потрібно помішувати.
кабачкова ікра на зиму (консервація) - фото крок 6
Через годину додаємо майонез, сіль і спеції.
кабачкова ікра на зиму (консервація) - фото крок 7
Також додаємо томатну пасту. Перемішуємо, варимо ще 30 хвилин.
кабачкова ікра на зиму (консервація) - фото крок 8
Ікра готова!
кабачкова ікра на зиму (консервація) - фото крок 9
Простерилизуйте баночки і кришки заздалегідь. Розлийте ікру по банках, закатати. Переверніть догори дном до охолодження. Після приберіть в прохолодне місце для зберігання.

Схожі рецепти