Рецепт Щавель на зиму (консервація) фото

Щавель на зиму (консервація)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень , Щавель
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Щоб меню було різноманітним весь рік, ми робимо заготовки. Це одна з найперших заготовок і відмінна можливість запастися смачними вітамінами надовго. Та й в приготуванні немає нічого складного.

Опис приготування:

Як тільки на ринку з'являється щавель, я купую його в дуже великих кількостях. Просто дуже люблю суп з щавлю, і тому консервую його на зиму. Мій спосіб дуже простий і легкий, і щавель зберігає свою кислинку і вітаміни. Ну, а як приготувати щавель на зиму (консервація), я докладно описав і показав на фото.

  • Щавель - 1 кілограм
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Вода - 0, 5 L
щавель на зиму (консервація) - фото крок 1
Щавель необхідно замочити в холодній воді хвилин на 30. Потім добре промийте його під проточною водою.
щавель на зиму (консервація) - фото крок 2
Поки щавель"миється" , ми займемося банками. Чисті банки ставимо стерилізувати в гарячу духовку на хвилин 10.
щавель на зиму (консервація) - фото крок 3
Чистий щавель нарізаємо смужками (або кому як подобається).
щавель на зиму (консервація) - фото крок 4
В остиглі банки укладаємо щавель, але не до самого верху. Додаємо сіль і зверху - ще щавель, щоб була повна банку.
щавель на зиму (консервація) - фото крок 5
Далі заливаємо щавель окропом по саме горло банки горлечко, накриваємо кришкою і закочує. Перевертаємо банку, накриваємо її рушником, і чекаємо, коли охолоне. Як тільки охолола банку, прибираємо її в холодильник або льох.

Схожі рецепти