Рецепт Консервація кабачкової ікри на зиму фото

Консервація кабачкової ікри на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Морква, Кабачок, Цибуля
Пісні страви
Літні
Заготовки, Консервація

Хто не любить кабачкову ікру? Це найпопулярніший перекус в сезон кабачків, а як хочеться зберегти трохи літа… Пропоную законсервувати икорку на зиму! Тим більше, що це дуже легко!

Для приготування кабачкової ікри я зазвичай використовую тільки молоденькі кабачки, з не дозрілими насінням і ніжною шкіркою. Тоді ікра буде ніжною і смачною. Кількість часнику збільшувати не варто, інакше ікра набуде не дуже приємний післясмак. Отже, давайте докладніше розглянемо процес, як зробити консервацію кабачкової ікри на зиму!

  • Кабачок - 1 кілограм
  • Морква - 250 грам
  • Цибуля - 200 грам
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Оцет столовий 9% - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
консервація кабачкової ікри на зиму - фото крок 1
Підготуйте продукти, овочі вимийте, очистіть. У кабачків зріжте хвостики.
консервація кабачкової ікри на зиму - фото крок 2
Цибуля поріжте максимально дрібними кубиками, додайте рослинне масло і обсмажте до м'якості на середньому вогні.
консервація кабачкової ікри на зиму - фото крок 3
Морква і кабачки подрібніть зручним способом. Можна пропустити через м'ясорубку або стаціонарний подрібнювач.
консервація кабачкової ікри на зиму - фото крок 4
Складіть овочеву кашку в каструлю зі смаженою цибулею, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 40 хвилин.
консервація кабачкової ікри на зиму - фото крок 5
Через 40 хвилин додайте нарізану дрібно часник, сіль, цукор, перець чорний мелений, томатну пасту. Перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин.
консервація кабачкової ікри на зиму - фото крок 6
У готову кабачкову ікру влийте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
консервація кабачкової ікри на зиму - фото крок 7
Розкладіть ікру по стерильним баночках і закатати стерильними кришками. Переверніть догори дном і залиште остигати. Після чого приберіть в прохолодне місце для зберігання. Для отримання більш однорідної ікри можна перед консервуванням ще раз пропустити її через блендер і дати закипіти.

Схожі рецепти