Консервація кабачкової ікри на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Хто не любить кабачкову ікру? Це найпопулярніший перекус в сезон кабачків, а як хочеться зберегти трохи літа… Пропоную законсервувати икорку на зиму! Тим більше, що це дуже легко!
Для приготування кабачкової ікри я зазвичай використовую тільки молоденькі кабачки, з не дозрілими насінням і ніжною шкіркою. Тоді ікра буде ніжною і смачною. Кількість часнику збільшувати не варто, інакше ікра набуде не дуже приємний післясмак. Отже, давайте докладніше розглянемо процес, як зробити консервацію кабачкової ікри на зиму!
- Кабачок - 1 кілограм
- Морква - 250 грам
- Цибуля - 200 грам
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Оцет столовий 9% - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Підготуйте продукти, овочі вимийте, очистіть. У кабачків зріжте хвостики.
Цибуля поріжте максимально дрібними кубиками, додайте рослинне масло і обсмажте до м'якості на середньому вогні.
Морква і кабачки подрібніть зручним способом. Можна пропустити через м'ясорубку або стаціонарний подрібнювач.
Складіть овочеву кашку в каструлю зі смаженою цибулею, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 40 хвилин.
Через 40 хвилин додайте нарізану дрібно часник, сіль, цукор, перець чорний мелений, томатну пасту. Перемішайте і тушкуйте ще 15 хвилин.
У готову кабачкову ікру влийте оцет, перемішайте і зніміть з вогню.
Розкладіть ікру по стерильним баночках і закатати стерильними кришками. Переверніть догори дном і залиште остигати. Після чого приберіть в прохолодне місце для зберігання. Для отримання більш однорідної ікри можна перед консервуванням ще раз пропустити її через блендер і дати закипіти.