Консервація болгарського перцю
(покроковий рецепт з фото)
Цей чудовий рецепт консервації болгарського перцю повинен бути у кожної господині. Ароматний, хрусткий, в міру гострий і смачний перець можна подавати як закуску або як доповнення до м'ясних страв.
Всіма улюблений болгарський перець можна вживати не тільки в свіжому вигляді, його можна консервувати на зиму різними способами. Цей рецепт приготування консервації болгарського перцю простий, часу буде витрачено зовсім небагато. Ідеальний маринад, щільний і хрусткий перець, пікантний аромат ... З таким рецептом впорається навіть початківець кулінар.
- Болгарський перець - 600 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 30 мілілітрів
- Кріп - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Запашний перець - 3-5 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Листя вишні - 1-2 штук
- Гірчиця в зернах - 1-2 чайних ложок (суха)
Насамперед моєму перці, листя вишні і зелень. Потім просушують їх за допомогою кухонного рушники.
Нарізаємо м'яку частину перцю невеликий соломкою, а насіння і плодоніжки викидаємо.
На дно банки викладаємо часник, листя вишні і лаврові листи, кріп, запашний перець і гірчицю.
Далі закладаємо нарізану перець до самого горлечка банки, злегка утрамбовуючи.
Потім заливаємо в банку окріп і накриваємо кришкою. Ми залишаємо в такому стані на 10 хвилин.
Далі рідина зливаємо в каструлю. Кип'ятимо, додавши сіль і цукор, а потім знову заливаємо в банку і додаємо оцет.
Закручуємо банку кришкою, перевертаємо і вкриваємо ковдрою до повного охолодження.