Рецепт Консервація болгарського перцю фото

Консервація болгарського перцю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Цей чудовий рецепт консервації болгарського перцю повинен бути у кожної господині. Ароматний, хрусткий, в міру гострий і смачний перець можна подавати як закуску або як доповнення до м'ясних страв.

Всіма улюблений болгарський перець можна вживати не тільки в свіжому вигляді, його можна консервувати на зиму різними способами. Цей рецепт приготування консервації болгарського перцю простий, часу буде витрачено зовсім небагато. Ідеальний маринад, щільний і хрусткий перець, пікантний аромат ... З таким рецептом впорається навіть початківець кулінар.

  • Болгарський перець - 600 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Оцет 9% - 30 мілілітрів
  • Кріп - 2-3 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Запашний перець - 3-5 штук
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Листя вишні - 1-2 штук
  • Гірчиця в зернах - 1-2 чайних ложок (суха)
консервація болгарського перцю - фото крок 1
Насамперед моєму перці, листя вишні і зелень. Потім просушують їх за допомогою кухонного рушники.
консервація болгарського перцю - фото крок 2
Нарізаємо м'яку частину перцю невеликий соломкою, а насіння і плодоніжки викидаємо.
консервація болгарського перцю - фото крок 3
На дно банки викладаємо часник, листя вишні і лаврові листи, кріп, запашний перець і гірчицю.
консервація болгарського перцю - фото крок 4
Далі закладаємо нарізану перець до самого горлечка банки, злегка утрамбовуючи.
консервація болгарського перцю - фото крок 5
Потім заливаємо в банку окріп і накриваємо кришкою. Ми залишаємо в такому стані на 10 хвилин.
консервація болгарського перцю - фото крок 6
Далі рідина зливаємо в каструлю. Кип'ятимо, додавши сіль і цукор, а потім знову заливаємо в банку і додаємо оцет.
консервація болгарського перцю - фото крок 7
Закручуємо банку кришкою, перевертаємо і вкриваємо ковдрою до повного охолодження.

Схожі рецепти