Ікра з буряка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт смачної ікри з доступних продуктів. Дуже простий у приготуванні, стане в нагоді для великого врожаю буряка.
Щоб приготувати ікру з буряка, овочі спочатку потрібно вимити, потім -отваріть в шкірці і очистити. Подрібніть в комбайні буряк, варіть її в каструлі зі спеціями 15 хвилин. Після розкладіть по стерильним банкам і закатати.
- Буряк - 500 грам
- Цукор - 75 грам
- Сіль - 5 грам
- Оцет столовий 9% - 2 Ст. Ложки
- Рослинну рафіновану олію - 40 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
Підготуємо згідно зі списком інгредієнти. Буряк відварюємо до готовності в шкірці. Очищаємо.
Потім ріжемо шматочками і кладемо в подрібнювач.
Подрібнюємо до дрібної крихти.
Додаємо до буряка сіль, цукор, перець чорний мелений, масло і оцет. Перемішуємо.
Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, 15 хвилин.
У стерильні банки розкладаємо бурякову ікру, потім накриваємо кришками і закочує ключем. Перевертаємо догори дном до повного охолодження.