Рецепт Ікра з буряка на зиму фото

Ікра з буряка на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки

Пропоную вам рецепт смачної ікри з доступних продуктів. Дуже простий у приготуванні, стане в нагоді для великого врожаю буряка.

Щоб приготувати ікру з буряка, овочі спочатку потрібно вимити, потім -отваріть в шкірці і очистити. Подрібніть в комбайні буряк, варіть її в каструлі зі спеціями 15 хвилин. Після розкладіть по стерильним банкам і закатати.

  • Буряк - 500 грам
  • Цукор - 75 грам
  • Сіль - 5 грам
  • Оцет столовий 9% - 2 Ст. Ложки
  • Рослинну рафіновану олію - 40 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
ікра з буряка на зиму - фото крок 1
Підготуємо згідно зі списком інгредієнти. Буряк відварюємо до готовності в шкірці. Очищаємо.
ікра з буряка на зиму - фото крок 2
Потім ріжемо шматочками і кладемо в подрібнювач.
ікра з буряка на зиму - фото крок 3
Подрібнюємо до дрібної крихти.
ікра з буряка на зиму - фото крок 4
Додаємо до буряка сіль, цукор, перець чорний мелений, масло і оцет. Перемішуємо.
ікра з буряка на зиму - фото крок 5
Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, 15 хвилин.
ікра з буряка на зиму - фото крок 6
У стерильні банки розкладаємо бурякову ікру, потім накриваємо кришками і закочує ключем. Перевертаємо догори дном до повного охолодження.

Схожі рецепти