Ікра з буряка просто і недорого
(покроковий рецепт з фото)
Простою їжа - найсмачніша, так що обов'язково подивіться, як приготувати ікру з буряка просто і недорого. Така ікра підійде і в якості самостійного блюда, і як намазки на хліб.
Така ікра виходить дуже красивою на вигляд, так як окремо видно шматочки яскраво-бордовою буряка, помаранчевої моркви і жовтого перцю. Крім того, відмінне поєднання кисло-солодких овочів і томатної пасти не залишить нікого байдужим, таке блюдо можна подавати як самостійне, так і в якості закуски або начинки для тарталеток.
- Свіжа буряк - 1 кілограм
- Солодкий перець - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Перець горошком - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
1. У сковорідку додайте рослинне масло і Відведіть туди терту на крупній тертці буряк. Додайте сік лимона, цукор, сіль і перемішайте.
2. Накрийте буряк кришкою і тушкуйте до готовності. В окремій сковорідці обсмажте на олії крупно нарізану цибулю до золотистого кольору.
3. Посолити цибулю, поперчіть, додайте чорний перець горошком і лавровий лист. Додайте натерту на крупній тертці моркву, перемішайте і смажте до готовності.
4. Додайте нарізаний солодкий перець і готуйте на середньому вогні до готовності. Додайте томатну пасту, посоліть і поперчіть за смаком.
5. Готові цибулю з морквою і перцем додайте до буряка, перемішайте і готуйте ще протягом кількох хвилин. Смачного!