Ікра з буряка і моркви
(покроковий рецепт з фото)
Ікра з буряка і моркви не тільки смачна закуска, але також надзвичайно корисне блюдо для дорослих і дітей. Готується легко і просто. Беріть рецепт на замітку!
Ікра з буряка і моркви готується просто і швидко. Якщо овочі молоді, то приготування займе 20 хвилин. Така закуска стане в нагоді до столу в будь-який час дня. Її і на святковий стіл подати не соромно. Буряк лікує серцево-судинні захворювання, має протизапальні властивості, є відмінним антиоксидантом.
- Буряк - 400 грам
- Морква - 150 грам
- Цибуля - 70 грам
- Томатний морс - 100 грам
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
- Соняшникова олія - 30 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти для приготування ікри.
Цибулю очистіть, помийте і дрібно наріжте. Викладіть в сковороду.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Додайте до цибулі.
Буряк очистіть, помийте і натріть на тертці. Викладіть в сковороду з цибулею і морквою.
Налийте в сковороду трохи води, накрийте кришкою і тушкуйте овочі на середньому вогні до м'якості. Періодично перемішуйте і стежте, щоб в сковороді була рідина. Після додайте томатний морс або томатну пасту. Посоліть за смаком і додайте цукор. Перемішайте ікру.
Гасіть ікру з томатом ще 20 хвилин і вимикайте. За бажанням додайте подрібнений часник.
Перемішайте ікру з часником.
Ароматна, смачна і корисна ікра готова. Подавайте на закуску.