Салат зі свіжої моркви і буряка
(покроковий рецепт з фото)
Салат зі свіжої моркви і буряка - це салат людей, які піклуються про своє здоров'я. Такої кількості вітамінів і корисних речовин, мабуть, не містить жоден інший салат з овочів. Готуємо!
У дитинстві буряк у мене не викликала нічого, крім блювотного рефлексу. Батьки змушували мене їсти сирий буряк, пити видавлений з неї сік… Мене ж від цього просто воротило. Зараз вже я перейняла естафетну паличку і намагаюся навчити своїх дітей правильному, здоровому харчуванню з малих років - виходить трохи краще, ніж у моїх батьків вийшло навчити мене. Головне - не змушувати, а пояснювати, чому це корисно, для чого є корисні продукти. І все вийде. Ну, дорослій людині, напевно, і не потрібно розповідати, навіщо їсти салат з сирого буряка і моркви - все і так зрозуміло. Тому, без зайвих слів, до вашої уваги - простий рецепт салату з сирої моркви і буряка:
1. Сирий буряк і морква помити, очистити від бруду (адже, як відомо, шкірки ні у буряка, ні у моркви немає - це коренеплоди).
2. Очищений буряк і моркву потрібно натерти на крупній тертці або подрібнити за допомогою кухонного комбайна (я віддаю перевагу другому варіанту). Величина нарізки - на ваш погляд, я зазвичай нарізаю за допомогою комбайна по-корейськи, але допустимі і будь-які інші варіанти. Головне - не різати крупно, т.К. Салат повинен бути гладким, ніжним.
3. У невеликій ємкості змішати оцет, олія, лимонний сік і сіль. Гарненько перемішати до однорідності.
4. Змішуємо в салатниці подрібнені овочі і заправку. Зверху, при бажанні, прикрашаємо свіженької петрушкою.
От і все - корисний салат з сирого буряка і моркви готовий. Смачного!
- Буряк - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Петрушка - - За смаком
- Сіль - 12 чайних ложок
1. Сирий буряк і морква помити, очистити від бруду (адже, як відомо, шкірки ні у буряка, ні у моркви немає - це коренеплоди).
2. Очищений буряк і моркву потрібно натерти на крупній тертці або подрібнити за допомогою кухонного комбайна (я віддаю перевагу другому варіанту). Величина нарізки - на ваш погляд, я зазвичай нарізаю за допомогою комбайна по-корейськи, але допустимі і будь-які інші варіанти. Головне - не різати крупно, т.К. Салат повинен бути гладким, ніжним.
3. У невеликій ємкості змішати оцет, олія, лимонний сік і сіль. Гарненько перемішати до однорідності.
4. Змішуємо в салатниці подрібнені овочі і заправку. Зверху, при бажанні, прикрашаємо свіженької петрушкою.
От і все - корисний салат з сирого буряка і моркви готовий. Смачного!