Рецепт Салат зі свіжої моркви і буряка фото

Салат зі свіжої моркви і буряка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Морква
Вегетаріанське харчування , Для діабетиків
На обід , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Обід на швидку руку
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 г. 0 хв.

Салат зі свіжої моркви і буряка - це салат людей, які піклуються про своє здоров'я. Такої кількості вітамінів і корисних речовин, мабуть, не містить жоден інший салат з овочів. Готуємо!

Опис приготування:

У дитинстві буряк у мене не викликала нічого, крім блювотного рефлексу. Батьки змушували мене їсти сирий буряк, пити видавлений з неї сік… Мене ж від цього просто воротило. Зараз вже я перейняла естафетну паличку і намагаюся навчити своїх дітей правильному, здоровому харчуванню з малих років - виходить трохи краще, ніж у моїх батьків вийшло навчити мене. Головне - не змушувати, а пояснювати, чому це корисно, для чого є корисні продукти. І все вийде. Ну, дорослій людині, напевно, і не потрібно розповідати, навіщо їсти салат з сирого буряка і моркви - все і так зрозуміло. Тому, без зайвих слів, до вашої уваги - простий рецепт салату з сирої моркви і буряка:

1. Сирий буряк і морква помити, очистити від бруду (адже, як відомо, шкірки ні у буряка, ні у моркви немає - це коренеплоди).

2. Очищений буряк і моркву потрібно натерти на крупній тертці або подрібнити за допомогою кухонного комбайна (я віддаю перевагу другому варіанту). Величина нарізки - на ваш погляд, я зазвичай нарізаю за допомогою комбайна по-корейськи, але допустимі і будь-які інші варіанти. Головне - не різати крупно, т.К. Салат повинен бути гладким, ніжним.

3. У невеликій ємкості змішати оцет, олія, лимонний сік і сіль. Гарненько перемішати до однорідності.

4. Змішуємо в салатниці подрібнені овочі і заправку. Зверху, при бажанні, прикрашаємо свіженької петрушкою.

От і все - корисний салат з сирого буряка і моркви готовий. Смачного!


  • Буряк - 500 грам
  • Морква - 500 грам
  • Оцет - 1 Чайна ложка
  • Оливкова олія - 1 Чайна ложка
  • Сік лимонний - 1 Чайна ложка
  • Петрушка - - За смаком
  • Сіль - 12 чайних ложок
У дитинстві буряк у мене не викликала нічого, крім блювотного рефлексу. Батьки змушували мене їсти сирий буряк, пити видавлений з неї сік… Мене ж від цього просто воротило. Зараз вже я перейняла естафетну паличку і намагаюся навчити своїх дітей правильному, здоровому харчуванню з малих років - виходить трохи краще, ніж у моїх батьків вийшло навчити мене. Головне - не змушувати, а пояснювати, чому це корисно, для чого є корисні продукти. І все вийде. Ну, дорослій людині, напевно, і не потрібно розповідати, навіщо їсти салат з сирого буряка і моркви - все і так зрозуміло. Тому, без зайвих слів, до вашої уваги - простий рецепт салату з сирої моркви і буряка:

1. Сирий буряк і морква помити, очистити від бруду (адже, як відомо, шкірки ні у буряка, ні у моркви немає - це коренеплоди).

2. Очищений буряк і моркву потрібно натерти на крупній тертці або подрібнити за допомогою кухонного комбайна (я віддаю перевагу другому варіанту). Величина нарізки - на ваш погляд, я зазвичай нарізаю за допомогою комбайна по-корейськи, але допустимі і будь-які інші варіанти. Головне - не різати крупно, т.К. Салат повинен бути гладким, ніжним.

3. У невеликій ємкості змішати оцет, олія, лимонний сік і сіль. Гарненько перемішати до однорідності.

4. Змішуємо в салатниці подрібнені овочі і заправку. Зверху, при бажанні, прикрашаємо свіженької петрушкою.

От і все - корисний салат з сирого буряка і моркви готовий. Смачного!

Схожі рецепти