Котлети з буряка і моркви
(покроковий рецепт з фото)
Котлети з буряка і моркви - прекрасне дієтичне блюдо, яке, до того ж, містить багато вітамінів і мікроелементів, необхідних людині. Ділюся рецептом.
Люди, бажаючі схуднути і любителі здорового харчування обов'язково повинні звернути увагу на цей рецепт котлет з буряка і моркви. Ця страва не тільки низкокалорийно, але і, спасибі морква, допоможе стримати утворення жирів в організмі. Такі котлетки будуть також корисні годуючим матерям, оскільки сік моркви має здатність покращувати якість молока.
- Буряк - 150 грам
- Морква - 150 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Крем - 25 грам (по бажанню)
- Манна крупа - 15 грам
- Вершкове масло - 5 грам
- Зелень - За смаком (для прикраси)
- Сіль - За смаком
1. Моркву миємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою.
2. На сковороді розігріваємо молоко і викладаємо в нього морква. Обсмажуємо.
3. Потім додаємо манну крупу, ретельно перемішуємо. Смажимо на повільному вогні до загусання маси.
4. Відварену буряк очищаємо від шкірки і натираємо на буряковій тертці.
5. Далі відправляємо буряк в сковороду до морквяної масі, солимо і перемішуємо все.
6. З отриманої маси формуємо котлетки. Деко змащуємо вершковим маслом і викладаємо на нього вийшли котлети. Ставимо деко в духовку і запікаємо котлети при температурі 200 градусів.
7. Наші котлети готові! Подаємо до столу з зеленню, можна також полити сметаною. Смачного!