Cолянка по-домашньому з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Солянка вважається символом російської кухні, але рецептів її приготування існує безліч. Головна уязик - якісна ковбаса, яка є основою цього супу.
Готувати солянку - одне задоволення! Для цього супу нам знадобиться кілька видів ковбас, картопля, цибуля, морква, сало та солоні огірки. Часник і спеції додайте за смаком, а перед подачею додайте в солянку лимон і оливки - так ви зробите смак солянки незабутнім! Сметану можна також додавати за смаком.
- Ковбаса копчена декількох видів - 400 грам
- Сало - 50 грам
- Огірки солені - 2-3 штук
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Томатна паста - 30 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Оливки - За смаком
1. Готувати солянку на бульйоні немає сенсу, оскільки вона і так виходить досить-таки наваристою. Я зазвичай беру ковбаси різних видів (варену і копчену). У продажу є вже готові набори для солянки, але краще підбір робити самому. Візьміть копчену ковбасу декількох видів, можна сосиски 2-3 видів (по 1-3 шт.) і т.П. На цей раз у мене тільки копчена ковбаса.
2. Ковбасу потрібно нарізати кубиками.
3. Також нашаткувати і картопля. Відправляємо картопля варитися і після закипання відправляємо в бульйон спеції (лавровий лист, перець горошком). Після цього відправляємо і нарізану ковбасу. Варимо суп на слабкому вогні.
4. Поки вариться суп обсмажуємо сало. Шаткуємо його дрібними кубиками і на слабкому вогні витоплюємо.
5. Додаємо нашатковану цибулю, морква і томатну пасту. Після цього додаємо часник і заливаємо декількома ложками бульйону.
6. В кінці в пасіровку відправляємо нарізані соломкою солоні огірки і тушкуємо ще кілька хвилин. Після цього відправляємо все в бульйон.
7. Варимо солянку до готовності картоплі на слабкому вогні. В кінці можна додати зелень.
8. Перед подачею до смаку можна додати половинку лимона і оливки - ці два інгредієнти посилять смак страви і зроблять суп незвичайним.