BBQ
(покроковий рецепт з фото)
Шішкебек є страви казахської кухні, по суті це шашлик з баранини або яловичини, маринований в цибулі і оцті з додаванням спецій.
Як приготувати шішкебек? Дивіться і запам'ятовуйте!
Турбуєтеся, що у вас немає вогню і мангала? Просто використовуйте сковороду-гриль або грати в духовці, ефект буде практично тим же. Дуже раджу спробувати це блюдо, мої все від нього без розуму! Удачі в готуванні!
- Баранина - 1 кілограм (або телятина)
- Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
- Сіль, перець, спеції до м'яса - За смаком
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 50 мілілітрів

Для приготування шішкебека я взяла телятину. Краще вибирати чистий шматочок, такий, як для приготування відбивною, вирізку. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками по 5 см.

До нарізання м'яса додаємо нарізану кільцями ріпчасту цибулю.

Додайте трохи солі, цукру, спецій. Цукор я кладу, щоб зменшити кислоту оцту і цибулі. Його необхідно зовсім небагато. Досить буде щіпки.

Змішайте цибулю, м'ясо і спеції. Змішайте кілька ложок рослинного масла з оцтом. Влийте масу до м'яса, добре перемішайте руками.

Поставте м'ясо в холодильник (затягнувши його плівкою) з 12 годин. Дерев'яні шпажки вимочіть у воді, щоб при запіканні вони не горіли. На шпажки нанизуйте підготовлене м'ясо. Я не використовувала лук при нанизуванні. Його я обжарила просто на сковороді, коли смажила м'ясо. Для приготування м'яса я використовую сковороду-гриль.

На сковороді-гриль обсмажте з усіх боків шашлички. Її попередньо потрібно дуже добре розігріти, але після зменшіть вогонь до середнього і смажте шашлички саме так.

Подайте шішкебек до столу.

Смачний шашлик буде готовий у вас вдома. Гриль надає йому аромат багаття.