Рецепт Балик з судака фото

Балик з судака
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Судак
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Фуршет
Риба
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Рибні балики з давніх часів вважаються ласощами, яке їдять і в будні, і в свята. Пропоную рецепт, завдяки якому ви дізнаєтеся, як приготувати балик з судака в домашніх умовах!

Опис приготування:

Що стосується готовності балика з судака, то це питання дуже індивідуальний, адже хтось любить більш суху рибу, а кому-то подобається зовсім м'яка.

Раджу орієнтуватися на такий нюанс - готовий балик стає пружним, а м'ясо темніє і набуває легкої, красиву напівпрозорість. Сподіваюся, рецепт, як приготувати балик з судака, вам стане в нагоді!

  • Судак - 1 штука (орієнтовно 2-3 кг, але чим більше, тим смачніше вийде! )
  • Велика сіль - 1 За смаком (в залежності від розмірів судака)
  • Цукор - 1 За смаком (в залежності від розмірів судака)
1
Підготуйте рибну тушку, очищення cheshui, ображати плавники, хвіст і голову. Далі необхідно акуратно з боку спинки зробити надріз уздовж всього хребта, зрізати філе, підрізати ребра і дуже обережно, щоб не пошкодити жовч, вийняти нутрощі. Після цього видаліть хребет, намагаючись обрізати його таким чином, щоб на ньому практично не залишилося м'яса.
2
Розкладіть оброблену тушку, зробіть рівномірні розрізи на м'ясі, намагаючись прорізати максимально глибоко, але при цьому не зачепити шкіру (відстань між надрізами залежить від розміру риби: ніж вона крупніше, тим менше проміжок).
3
Промийте судака прохолодною водою (краще кип'яченою або фільтрованої). На дно відповідної за розміром чистого і сухого тари насипте невеликий рівномірний шар суміші з солі і цукру (пропорції 3 до 1), викладіть на неї рибу шкірою вниз, потім рівномірно присипте тим же складом тушку зверху, обов'язково потрапляючи в надрізи.
4
Складіть тушку навпіл (файл k файл), покладіть в пакет або загорніть в харчову плівку, туго обмотайте вийшов згорток щільною ниткою і відправте на 4 години в прохолодне місце.
5
Після відведеного на просолкі часу дістаньте рибу, промийте її від надлишків солі, зробіть наскрізний надріз з боку хвоста і за допомогою гака підвісьте тушку в добре провітрюваному і захищеному від комах місці.
6
Приблизно через 2-3 дня, в залежності від погодних температурних умов і розміру тушки, балик з судака буде готовий і ви зможете насолоджуватися його оригінальним, ніжним смаком!

Схожі рецепти