Філе судака в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Запечена риба - це завжди смачно, а під апетитним соусом з вершків, з овочами, грибочками і сирної рум'яною скоринкою подвійно смачніше! Спробуйте приготувати філе судака в духовці, дивіться рецепт!
Судак - риба річкова, тому навіть в філе його може бути досить кісток. Щоб приготувати філе судака в духовці, обов'язково позбавте його по можливості від усіх кісток. М'ясо судака не тільки смачне, але і дієтичне: в ньому трохи жиру, зате риба поживна. Щоб він не вийшов сухим в духовці, рекомендую його готувати з вершками.
- Філе судака - 1-2 штук
- Зелень - 1 пучок
- Цибуля - 0, 5-1 штуки
- Перець болгарський - 0, 5-1 штуки
- Гриби - 100-150 грам
- Вершки - 150-250 мілілітрів
- Часник - 1-2 зубчиків
- Спеції - За смаком
- Тертий сир - 150-200 грам
- Масло рослинне - За смаком
Філе судака промийте, поріжте на порційні шматочки, сіль і poperčite, посипте спеціями. Нехай рибка просочиться ними, поки ми будемо готувати овочі і соус.
Цибуля поріжте тонкими півкільцями, грибочки поріжте пластинками, перець - скибочками або кубиками. Дрібно порубати свіжу зелень.
Обсмажте на розігрітій сковороді гриби і цибулю, посоліть і поперчіть за смаком. Додайте улюблені спеції.
Потім додайте перець і зелень, дрібно порубаний часник (можете видавити його через чеснокодавку), перемішайте, готуйте пару хвилин.
Потім влийте вершки, перемішайте акуратно. Готуйте пару хвилин, кипіти вершки не повинні, тільки прогрійте їх.
Форму для випікання змастіть рослинною олією, викладіть в неї рівномірно рибу.
Зверху рівномірно полийте вершковим соусом з овочами. Духовку розігрійте до 200 градусів.
Посипте зверху тертим сиром.
Надішліть форму з продуктами в розігріту духовку на 30-40 хвилин.
Надішліть форму з продуктами в розігріту духовку на 30-40 хвилин.
Чи не передержіте, щоб скоринка сирна не підгоріла. Дайте страві охолонути перед подачею.
Поки судак запікається, можете приготувати гарнір: картопля або овочі.
Поки судак запікається, можете приготувати гарнір: картопля або овочі.
Ось таке апетитне філе судака в духовці вийшло. Смачного!