Смажене філе судака
(покроковий рецепт з фото)
Філе судака під вершковим соусом з зеленню, пальчики оближіть! У цей рецепті Ви дізнаєтеся, як приготувати смачну страву. Читайте, готуйте і угощайтесь!
Всі інгредієнти в даному рецепті я впевнена вам знайомі. Але для тих, хто часто запитує, як приготувати філе судака без якого-небудь з перерахованих вище інгредієнтів, я розпишу все детально.
Жирні вершки ви можете замінити сметаною. Намагайтеся, все ж, робити все згідно з рецептом, оскільки з вершками філе вийде більш ніжним.
Помідори черрі, в даному рецепті створюють естетично приємний вигляд всьому блюду, ви можете їх не додавати або прикрасити блюдо звичайним помідором. Те ж саме стосується кунжуту або кедрових горіхів, замінюйте продукти, які вам не подобаються, на схожі з ними.
- Філе судака - 1 штука
- Шпинат - 1 пучок
- Кунжут - 1/2 чайних ложки
- Кедрові горішки - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 1/3 склянки (жирні)
- Помідори черрі - 1 штука
- Базилік - За смаком (зелений)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець мелений - 1 щіпка
1
Поставте сковорідку-гриль на вогонь і покладіть на неї шматок пергаментного паперу.
2
Поверх паперу викладіть філе судака. Обсмажте протягом 5 хвилин з двох сторін.
3
Шпинат промийте, просушіть і тонко наріжте.
4
Розігрійте сковороду і викладіть на неї весь шпинат. Додайте вершки і доведіть до кипіння, готуйте 2 хвилини, потім додайте горіхи, перець і сіль за смаком і протушкувати ще протягом 3 хвилин.
5
На чисту тарілку викладіть філе судака і акуратно полийте його приготовленим соусом.
6
Готову страву прикрасьте помідорами чері та базиліком. Смачного!