Філе палтуса смажене
(покроковий рецепт з фото)
Навіть в пост можна порадувати себе смачним рибним блюдом. Рекомендую всім господиням на замітку рецепт, як приготувати філе палтуса смажене. Соковита рибка і пікантна томатна сальса. Це чудово!
Смачну рибу приготувати не складає труднощів. Щоб приготувати палтуса, знадобиться хороша сковорода з рівним покриттям, оливкова олія і спеції. Мені завжди вистачає тільки солі і перцю. Томатну сальсу можете готувати опціально. З палтусом поєднується добре і стручкова квасоля, і sparzha, і будь-які інші овочі.
- Файл палтус - 1 штука
- Помідори - 3-5 штук
- Часник - 2 зубчики
- Лимон - 0, 5 штуки
- Подрібнений перець чилі - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 щіпка
- Біле вино - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
1
Спочатку приготуйте томатну сальсу до риби.
Часник порубати (необов'язково дрібно, можна просто порізати на пластинки). Розігрійте на сковороді оливкове масло і додайте часник.
Часник порубати (необов'язково дрібно, можна просто порізати на пластинки). Розігрійте на сковороді оливкове масло і додайте часник.
2
Потім зменшіть вогонь, додайте порізані крупно томати, сік половини лимона, чилійський перець. Тушкуйте хвилини 4.
Наполягати вино, додайте тмин, тушкуйте ще хвилини 3, поки вино не випарується приблизно на третину.
Готову сальсу перекладіть в тарілку.
Наполягати вино, додайте тмин, тушкуйте ще хвилини 3, поки вино не випарується приблизно на третину.
Готову сальсу перекладіть в тарілку.
3
Тепер можна зайнятися рибою: промийте філе палтуса.
Обсушити рибу паперовими рушниками добре.
Натріть м'якоть сіллю і перцем.
Обсушити рибу паперовими рушниками добре.
Натріть м'якоть сіллю і перцем.
4
Розігрійте на сковороді оливкове масло. Зробіть вогонь трохи більше середнього. Коли масло прогріється, викладіть філе шкірою вниз.
Готуйте 6 хвилин. Головне - це не рухати філе, щоб шкіра не порвалася.
Потім зменшіть вогонь до середнього і переверніть палтуса.
Готуйте ще 4 хвилини.
Якщо філе товсте, знадобиться ще пара хвилин, щоб його прожарити. Я перевернула філе ще раз і смажила ще 2 хвилини.
Готуйте 6 хвилин. Головне - це не рухати філе, щоб шкіра не порвалася.
Потім зменшіть вогонь до середнього і переверніть палтуса.
Готуйте ще 4 хвилини.
Якщо філе товсте, знадобиться ще пара хвилин, щоб його прожарити. Я перевернула філе ще раз і смажила ще 2 хвилини.
5
Готове філе перекладіть на тарілку, збризніть лимонним соком і зверху викладіть томатну сальсу.
Можете подавати з овочами.
Смачного!
Можете подавати з овочами.
Смачного!