Філе палтуса в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Палтус - корисна морська риба. Оскільки вона досить жирна, краще її готувати разом з гарніром і соусом. Пробуємо філе палтуса в духовці з картоплею.
Ця страва може стати не тільки ситним вечерею, але навіть основною стравою для святкового столу. Щоб цю корисну, але жирну рибу трохи урізноманітнити і сгармоніровано її смак - краще додати овочів. В даному випадку - це картопля. Крім цього, соус і цибулю також ідеально доповнять смак риби.
- Файл палтус - 2-4 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Твердий сир - 100 грам
- Каррі - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Візьміть форму для запікання і змастіть маслом. Вимийте підготовлене філе палтуса і викладіть першим шаром.
2. На сковороді обсмажте вершкове масло з борошном, поки борошно не стане золотистою.
3. Додайте нарізаний півкільцями цибулю і обсмажте до рум'яного кольору.
4. Тепер найважливіше - приготувати соус. Для цього змішайте сметану з приправами і обов'язково додайте каррі.
5. Також нам знадобиться твердий сир. Натріть його на крупну тертку і додайте в соус. Перемішайте до однорідного стану.
6. Дайте постояти трохи нашому соусу. Тим часом приступаємо до решти інгредієнтів.
7. Викладіть цибулю на рибу. Постарайтеся рівномірно розподілити його по всій поверхні філе.
8. Наріжте картоплю кільцями середньої товщини.
9. Останній крок - викладіть соус з сиром і також розподіліть по поверхні.
10. Тепер відправляємо нашу форму в духовку на 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Коли почне утворюватися рум'яна кірочка - наше блюдо готово! Дайте йому трохи охолонути, після чого можна подавати до столу.