Баклажани по-міланськи
(покроковий рецепт з фото)
А ви готували колись баклажани по-міланськи в домашніх умовах? Це незвичайне блюдо мені вдалося спробувати в одному ресторанчику і з тих пір я стала часто готувати його будинку.
Завжди хотіла спробувати приготувати цю страву і ось зважилася нарешті. Вийшло дуже смачно і незвично. Вирішила трохи поекспериментувати і використовувала італійські приправи для приготування.
- Баклажан - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Моцарелла - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 20 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень петрушки - За смаком
1. Цей рецепт дуже простий, тому володіти особливими кулінарними навиками, щоб приготувати баклажани по-міланськи в домашніх умовах, не потрібно. Для початку нам слід почистити баклажан і зняти з нього шкірку. Після цього присолити його і залишимо стекти гіркоти, а потім наріжемо кубиками середнього розміру.
2. Ріжемо також цибулю. По бажанню, можете взяти солодку цибулю і нарізати його кільцями (так буде зручніше викладати його на баклажани).
3. Тепер черга помідорів. Їх також шаткуємо кільцями і залишаємо чекати своєї черги.
4. Ще один секретик - я використовую солодкий болгарський перець в маслі, який ми зазвичай закриваємо на зиму. Саме він надає особливий пікантний смак баклажанів.
5. В останню чергу нарізаємо моцарелу, якої прикрасимо наше блюдо при подачі. Отже, способів приготування цієї страви кілька: ви можете нарізати всі овочі кільцями і обсмажити їх, потім викласти один на одного, а можна нарізати всі кубиками і пережарити, подаючи на великому блюді і прикрасивши зеленню. Я готувала по-різному і обидва варіанти на смак нічим не відрізняються.
6. Я пересмажую всі овочі на оливковій олії, а при подачі подаю баклажани з сиром і притрушую зеленню. Мені більше подобається робити це блюдо у вигляді рататуя - викладати один на одного всі кільцями.