Рецепт Баклажани-картопляний мільфей фото

Баклажани-картопляний мільфей
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі, Молочні продукти, Картопля, Сир, Баклажан, Плавлений сир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю

Ця закуска вийшла якось випадково, але з тих пір мій чоловік - великий любитель баклажанів - не забуває про неї. Вам сподобається це ситне, смачне, просте блюдо, яке ви зможете удосконалити.

Це смачне овочеве блюдо готується швидко і просто, а до столу його можна подавати як гарячим, так і холодним. Якщо ви будете перешаровують овочі, коли вони ще гарячі, сир буде плавитися і оживляти всі верстви цього овочевого мільфея. Блюдо буде до смаку зовсім іншим, ніж якби ви змащували остиглі картопля і баклажан. Готуйте, пробуйте, додавайте що-небудь своє в цей простий рецепт.

  • Баклажан - 1 штука
  • Картопля - 2-3 штук (відварений в шкірці)
  • Зелень кропу, петрушки - 1 Ст. Ложка (нарізаної)
  • Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
  • М'який плавлений сир - 100 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
баклажани-картопляний мільфей - фото крок 1
1. Баклажан нарізаємо тонкими кружечками.
баклажани-картопляний мільфей - фото крок 2
2. Очистимо картопля і часник. Картопля наріжемо кружечками. Бажано, щоб кружечки картоплі і баклажана були приблизно одного розміру.
баклажани-картопляний мільфей - фото крок 3
3. Злегка змажемо кружечки баклажанів олією і обсмажити на сухій (! !! ) сковороді.
баклажани-картопляний мільфей - фото крок 4
4. А картопля обсмажуємо вже з маслом до рум'яної скоринки.
баклажани-картопляний мільфей - фото крок 5
5. Баклажани і картоплю можна посолити і поперчити. Для прослаіванія нашого мільфея приготуємо соус. Для цього змішуємо м'який плавлений сир з нарізаною зеленню і подрібненим часником. Якщо сир у вас дуже густий, можна додати до нього сметану і розмішати.
баклажани-картопляний мільфей - фото крок 6
6. І приступаємо до складання закуски. Викладаємо кружечок картоплі, змащуємо.
баклажани-картопляний мільфей - фото крок 7
7. Накриваємо кружечком баклажана і змащуємо.
баклажани-картопляний мільфей - фото крок 8
8. І в підсумку отримуємо ось таку закуску

Схожі рецепти