Баклажани-картопляний мільфей
(покроковий рецепт з фото)
Ця закуска вийшла якось випадково, але з тих пір мій чоловік - великий любитель баклажанів - не забуває про неї. Вам сподобається це ситне, смачне, просте блюдо, яке ви зможете удосконалити.
Це смачне овочеве блюдо готується швидко і просто, а до столу його можна подавати як гарячим, так і холодним. Якщо ви будете перешаровують овочі, коли вони ще гарячі, сир буде плавитися і оживляти всі верстви цього овочевого мільфея. Блюдо буде до смаку зовсім іншим, ніж якби ви змащували остиглі картопля і баклажан. Готуйте, пробуйте, додавайте що-небудь своє в цей простий рецепт.
- Баклажан - 1 штука
- Картопля - 2-3 штук (відварений в шкірці)
- Зелень кропу, петрушки - 1 Ст. Ложка (нарізаної)
- Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
- М'який плавлений сир - 100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
1. Баклажан нарізаємо тонкими кружечками.
2. Очистимо картопля і часник. Картопля наріжемо кружечками. Бажано, щоб кружечки картоплі і баклажана були приблизно одного розміру.
3. Злегка змажемо кружечки баклажанів олією і обсмажити на сухій (! !! ) сковороді.
4. А картопля обсмажуємо вже з маслом до рум'яної скоринки.
5. Баклажани і картоплю можна посолити і поперчити. Для прослаіванія нашого мільфея приготуємо соус. Для цього змішуємо м'який плавлений сир з нарізаною зеленню і подрібненим часником. Якщо сир у вас дуже густий, можна додати до нього сметану і розмішати.
6. І приступаємо до складання закуски. Викладаємо кружечок картоплі, змащуємо.
7. Накриваємо кружечком баклажана і змащуємо.
8. І в підсумку отримуємо ось таку закуску