Мільфей зі збитими вершками і малиною
(покроковий рецепт з фото)
Мільфей - це дуже вишуканий десерт. Його не потрібно просочувати кілька годин, як торт або тістечко, але смак його дивовижний. Розповім, як приготувати мільфей зі збитими вершками і малиною.
Для цього десерту використовуйте листкове тісто або тісто «Філо». Крем зробіть зі збитих вершків. Підійде заварний крем, а також будь-який інший з легкою консистенцією і стійкими піками. Для ягідної прошарку використовують малину, полуницю, ожину, а також набір улюблених ягід.
- Листкове тісто - 300 грам
- Вершки - 500 грам
- Стручок ванілі - 1 штука
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Ванільна есенція - 1 Ст. Ложка
- Малина - 200 грам
- Апельсин - 0, 5 штуки(Cedra)
- Лимон - 0, 5 штуки(Cedra)
1. Розкрийте стручок ванілі, дістаньте насіння. Збийте жирні вершки, додайте до них ваніль, есенцію, цедру апельсина і лимона. Перекладіть крем в кондитерський мішок і відправте його в холодильник.
2. Розкачайте листкове тісто, посипте його цукровою пудрою, надішліть цілісний лист на 7 хвилин в розігріту до 220 градусів духовку, зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте ще 15 хвилин.
3. Дістаньте деко і розріжте тісто на 3 частини. Викладіть 1/3 частини, змастіть кремом, викладіть ягоди малини, накрийте другою частиною.
4. Знову змастіть лист кремом і викладіть ягоди.
5. Покладіть верхню частину. Злегка притисніть і посипте цукровою пудрою. Подавайте десерт відразу. Смачного!