Рецепт Мільфей з ягодами фото

Мільфей з ягодами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Листкове тісто
Рецепти для схуднення
На святковий стіл
Випічка, Десерти, Тістечко

Цей вишуканий і незвичний нашому слуху десерт відразу навіває думки про щось французькому. І неспроста! Адже родом він з Франції. Хочете дізнатися, як приготувати мільфей з ягодами? дивіться!

Мільфей - це, як ви, можливо, вже зрозуміли - французьке тістечко на основі листкового тіста. У нього входять, як правило, насичений повітряний крем, варення або джем, а також свіжі ягоди або фрукти. Як правило, це тістечко складається з декількох шарів тесту з кремом, джемом і ягодами. Шарів повинно бути не менше трьох. А ще це тістечко часто посипають пелюстками тертих горіхів.

  • Тісто листкове - 1 штука(1 упаковка)
  • Сир / маскарпоне - 170 грам
  • Вершки - 170 грам(35% жирності)
  • Мартіні - 40 мілілітрів (за смаком)
  • Джем - 2 Ст. Ложки
  • Ягоди - 150-200 грам (в даному випадку малина)
  • Цукрова пудра - 40 грам
мільфей з ягодами - фото крок 1
Дістаємо заморожене тісто. Відразу його розкласти, потрібно, щоб розтануло. Я завжди чекаю при кімнатній температурі, на розігрів не ставлю. Коли тісто вже можна розліпити, викладаю його на деко з пергаментним папером. Протикаю виделкою і чекаю, щоб воно зовсім розтануло.
мільфей з ягодами - фото крок 2
Поки тісто відтає і приходить до тями, займуся кремом. Викладаю в миску сир, змішую його з цукровою пудрою і збиваю міксером. Додаю трохи мартіні, знову збиваю. Потім в іншому посуді збиваю жирні вершки на найвищій швидкості. Вони повинні загуснути. Після чого змішую сир з вершками і ставлю все в холодильник.
мільфей з ягодами - фото крок 3
Ставлю випікатися раскатанное по ширині листа листкове тісто в розігріту духовку при 200 градусах на 15-20 хвилин. Готове тісто остуджують і нарізаю ножем на рівні квадратики або прямокутники.
мільфей з ягодами - фото крок 4
Кладемо один квадратик на тарілку. Намазуємо на нього джем тонким шаром. Накриваємо другим квадратиком. На іншій тарілці також промазуємо квадратик, тільки вже кремом. Було б зовсім добре, якщо крем ви покладете в спеціальний мішок і видавіть його красивими візерунками. Поверх крему кладемо ягоду (у мене це малина). Краще брати свіжу. Накладаємо корж з варенням на ягоду.
мільфей з ягодами - фото крок 5
Отже, на третій шар тіста знову видавлюємо крем. Знову кладемо ягоди. Закриваємо четвертим коржиком. Присипаємо його зверху цукровою пудрою. Кладемо кілька ягід за бажанням і робимо смужки для краси. Смачного!

Схожі рецепти