Мільфей з ягодами
(покроковий рецепт з фото)
Цей вишуканий і незвичний нашому слуху десерт відразу навіває думки про щось французькому. І неспроста! Адже родом він з Франції. Хочете дізнатися, як приготувати мільфей з ягодами? дивіться!
Мільфей - це, як ви, можливо, вже зрозуміли - французьке тістечко на основі листкового тіста. У нього входять, як правило, насичений повітряний крем, варення або джем, а також свіжі ягоди або фрукти. Як правило, це тістечко складається з декількох шарів тесту з кремом, джемом і ягодами. Шарів повинно бути не менше трьох. А ще це тістечко часто посипають пелюстками тертих горіхів.
- Тісто листкове - 1 штука(1 упаковка)
- Сир / маскарпоне - 170 грам
- Вершки - 170 грам(35% жирності)
- Мартіні - 40 мілілітрів (за смаком)
- Джем - 2 Ст. Ложки
- Ягоди - 150-200 грам (в даному випадку малина)
- Цукрова пудра - 40 грам
Дістаємо заморожене тісто. Відразу його розкласти, потрібно, щоб розтануло. Я завжди чекаю при кімнатній температурі, на розігрів не ставлю. Коли тісто вже можна розліпити, викладаю його на деко з пергаментним папером. Протикаю виделкою і чекаю, щоб воно зовсім розтануло.
Поки тісто відтає і приходить до тями, займуся кремом. Викладаю в миску сир, змішую його з цукровою пудрою і збиваю міксером. Додаю трохи мартіні, знову збиваю. Потім в іншому посуді збиваю жирні вершки на найвищій швидкості. Вони повинні загуснути. Після чого змішую сир з вершками і ставлю все в холодильник.
Ставлю випікатися раскатанное по ширині листа листкове тісто в розігріту духовку при 200 градусах на 15-20 хвилин. Готове тісто остуджують і нарізаю ножем на рівні квадратики або прямокутники.
Кладемо один квадратик на тарілку. Намазуємо на нього джем тонким шаром. Накриваємо другим квадратиком. На іншій тарілці також промазуємо квадратик, тільки вже кремом. Було б зовсім добре, якщо крем ви покладете в спеціальний мішок і видавіть його красивими візерунками. Поверх крему кладемо ягоду (у мене це малина). Краще брати свіжу. Накладаємо корж з варенням на ягоду.
Отже, на третій шар тіста знову видавлюємо крем. Знову кладемо ягоди. Закриваємо четвертим коржиком. Присипаємо його зверху цукровою пудрою. Кладемо кілька ягід за бажанням і робимо смужки для краси. Смачного!