Рецепт Мільфей фото

Мільфей
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Баклажан , Кабачок
Рецепти для схуднення
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Мільфей (деревій звичайний) - (французький. «Тисяча шарів») - страва французької кухні. Може бути як овочева багатошарова закуска, так і багатошаровий десерт, дуже схожий на наш торт"Наполеон" .

Опис приготування:

Мільфей буде ефектно виглядати як на обідньому столі, так і на фуршеті. Сьогодні я розповім вам, як приготувати мільфей овочевий. Овочі обсмажуються на малій кількості масла, а найкраще - на грилі. До запропонованих верствам баклажана і кабачка відмінно впишеться томат, а сир в песто можна замінити на улюблений вид сиру. Готуйте з задоволенням!

  • Баклажан - 1 штука
  • Кабачок - 1 штука
  • Помідор черрі - 5-6 штук
  • Сир 9% - 100 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Базилік - 1 штука (гілочка)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для смаження)
  • Горіхи волоські - 2 Ст. Ложки
  • Йогурт - 1 Ст. Ложка
  • Огірок - 1 штука
мільфей - фото крок 1
Для песто: грецькі горіхи, оливкова олія, часник, сир, сіль, перець, йогурт і свіжий базилік збийте в блендері пару хвилин.
мільфей - фото крок 2
Баклажан і кабачок помийте і наріжте кружальцями по 1 см. Товщиною.
мільфей - фото крок 3
Змастіть розігріту сковороду маслом, обсмажте на ній баклажани і кабачки до рум'яної скоринки.
мільфей - фото крок 4
Помийте огірок, при необхідності очистіть його від шкірки. Поріжте його кружечками шириною 0, 5 см.
мільфей - фото крок 5
Викладіть шарами баклажани, песто, огірок.
мільфей - фото крок 6
Потім знову песто, кабачок, песто, баклажан, песто.
мільфей - фото крок 7
Зверху додайте 1-2 помидорчика черрі і листочок базиліка. От і все, готово. Смачного!

Схожі рецепти