Мільфей
(покроковий рецепт з фото)
Мільфей (деревій звичайний) - (французький. «Тисяча шарів») - страва французької кухні. Може бути як овочева багатошарова закуска, так і багатошаровий десерт, дуже схожий на наш торт "наполеон" .
Мільфей буде ефектно виглядати як на обідньому столі, так і на фуршеті. Сьогодні я розповім вам, як приготувати мільфей овочевий. Овочі обсмажуються на малій кількості масла, а найкраще - на грилі. До запропонованих верствам баклажана і кабачка відмінно впишеться томат, а сир в песто можна замінити на улюблений вид сиру. Готуйте з задоволенням!
- Баклажан - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Помідор черрі - 5-6 штук
- Сир 9% - 100 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Базилік - 1 штука (гілочка)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (для смаження)
- Горіхи волоські - 2 Ст. Ложки
- Йогурт - 1 Ст. Ложка
- Огірок - 1 штука
Для песто: грецькі горіхи, оливкова олія, часник, сир, сіль, перець, йогурт і свіжий базилік збийте в блендері пару хвилин.
Баклажан і кабачок помийте і наріжте кружальцями по 1 см. Товщиною.
Змастіть розігріту сковороду маслом, обсмажте на ній баклажани і кабачки до рум'яної скоринки.
Помийте огірок, при необхідності очистіть його від шкірки. Поріжте його кружечками шириною 0, 5 см.
Викладіть шарами баклажани, песто, огірок.
Потім знову песто, кабачок, песто, баклажан, песто.
Зверху додайте 1-2 помидорчика черрі і листочок базиліка. От і все, готово. Смачного!