Рецепт Американський бутербродний хліб фото

Американський бутербродний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Пісні страви
На обід , На святковий стіл
Випічка , Хліб
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Цей хліб дуже швидко готується, не кришиться, м'якуш дрібно- пористий, влажноватой. Чудово підходить для бутербродів.

Кількість порцій: 4-6
  • Вода - 750 мілілітрів(3 склянки)
  • Дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно 2 сорту - 2 склянки
  • Борошно вищого сорту - 5 склянок
американський бутербродний хліб - фото крок 1
1. У велику каструлю, не менше 5 літрів, вилити теплу воду, розтоплене масло, сіль, цукор, дріжджі. Все перемішати і всипати просіяне борошно. Ретельно перемішати все дерев'яною ложкою до однорідного стану. Тісто по консистенції виходить, як густа сметана. Закрити каструлю поліетиленовою плівкою, щоб тісто не заветрелось, і залишити на 3 годину. За цей час тісто збільшиться втричі.
американський бутербродний хліб - фото крок 2
2. Після цього тісто ставлять в холодильник, НЕ вимішуючи. Чим довше тісто простоїть, тим краще воно визріває. Можна спекти хліба стільки, скільки потрібно, а залишки тіста залишити в холодильнику. Там його можна зберігати до двох тижнів. Взяти потрібну кількість, присипати борошном руки і тісто. М'яко обминаючи тісто, надати йому потрібну форму, заповнити форму для хліба на одну третину.
американський бутербродний хліб - фото крок 3
3. Тісто має вистоятися в формочке 10-15 хвилин і поставити його в духовку. Духовку нагріти до 200 градусів. На дно духовки поставити сковороду з водою. Печеться хліб 45 хвилин. Якщо хліб змастити зверху маслом і дати йому повністю охолонути в духовці, то при розрізі він не буде кришитися.

Схожі рецепти