Американський бутербродний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Цей хліб дуже швидко готується, не кришиться, м'якуш дрібно- пористий, влажноватой. Чудово підходить для бутербродів.
Кількість порцій: 4-6
- Вода - 750 мілілітрів(3 склянки)
- Дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно 2 сорту - 2 склянки
- Борошно вищого сорту - 5 склянок
1. У велику каструлю, не менше 5 літрів, вилити теплу воду, розтоплене масло, сіль, цукор, дріжджі. Все перемішати і всипати просіяне борошно. Ретельно перемішати все дерев'яною ложкою до однорідного стану. Тісто по консистенції виходить, як густа сметана. Закрити каструлю поліетиленовою плівкою, щоб тісто не заветрелось, і залишити на 3 годину. За цей час тісто збільшиться втричі.
2. Після цього тісто ставлять в холодильник, НЕ вимішуючи. Чим довше тісто простоїть, тим краще воно визріває. Можна спекти хліба стільки, скільки потрібно, а залишки тіста залишити в холодильнику. Там його можна зберігати до двох тижнів. Взяти потрібну кількість, присипати борошном руки і тісто. М'яко обминаючи тісто, надати йому потрібну форму, заповнити форму для хліба на одну третину.
3. Тісто має вистоятися в формочке 10-15 хвилин і поставити його в духовку. Духовку нагріти до 200 градусів. На дно духовки поставити сковороду з водою. Печеться хліб 45 хвилин. Якщо хліб змастити зверху маслом і дати йому повністю охолонути в духовці, то при розрізі він не буде кришитися.