Мармелад бутербродний
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний мармелад, який навіть не назвеш десертом. Це скоріше закуска з лука, яку можна намазати на хліб і відмінно урізноманітнити меню бутербродів.
Бутербродний мармелад готується з лука. Цибуля крупно наріжте і приспустити з оливковою олією протягом півгодини. Вино в цей час доведіть до кипіння і підпаліть, щоб вигорів алкоголь. Додайте го до цибулі разом з цукром, сіллю, перцем і букетом пряних трав. Варіть на слабкому вогні приблизно близько 3 годин, при цьому постійно помішуючи. Потім вийміть букет з трав, дайте мармеладу охолонути і розкладіть по банках. Використовуйте для приготування бутербродів. Смачного!
- Цукор - 250 грам
- Цибуля - 1 кілограм
- Гілочка розмарину - 1 штука
- Гілочка селери - 1 штука
- Гілочка чебрецю - 1 штука
- Лавровий лист - 4 штуки
- Вино біле сухе - 500 мілілітрів
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Цибулю очистіть і помийте.
Наріжте цибулю великими часточками.
Приспустити цибулю з оливковою олією в глибокій каструлі постійно помішуючи близько 30 хвилин. В цей час вино доведіть до кипіння і підпаліть. Дочекайтеся поки вигорить весь алкоголь.
Коли цибуля стане м'яким і прозорим, додайте сіль, цукор, перець і вино. Також покладіть в каструлю букет з розмарину, чебрець, лавра і селери. Варіть на слабкому вогні приблизно близько 3 годин, при цьому постійно помішуючи. Потім вийміть букет з трав, дайте мармеладу охолонути і розкладіть по банках. Використовуйте для приготування бутербродів.