Рецепт Мармелад бутербродний фото

Мармелад бутербродний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Цибуля
Дієтичне харчування
На полуденок
Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Незвичайний мармелад, який навіть не назвеш десертом. Це скоріше закуска з лука, яку можна намазати на хліб і відмінно урізноманітнити меню бутербродів.

Опис приготування:

Бутербродний мармелад готується з лука. Цибуля крупно наріжте і приспустити з оливковою олією протягом півгодини. Вино в цей час доведіть до кипіння і підпаліть, щоб вигорів алкоголь. Додайте го до цибулі разом з цукром, сіллю, перцем і букетом пряних трав. Варіть на слабкому вогні приблизно близько 3 годин, при цьому постійно помішуючи. Потім вийміть букет з трав, дайте мармеладу охолонути і розкладіть по банках. Використовуйте для приготування бутербродів. Смачного!

  • Цукор - 250 грам
  • Цибуля - 1 кілограм
  • Гілочка розмарину - 1 штука
  • Гілочка селери - 1 штука
  • Гілочка чебрецю - 1 штука
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Вино біле сухе - 500 мілілітрів
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
мармелад бутербродний - фото крок 1
Цибулю очистіть і помийте.
мармелад бутербродний - фото крок 2
Наріжте цибулю великими часточками.
мармелад бутербродний - фото крок 3
Приспустити цибулю з оливковою олією в глибокій каструлі постійно помішуючи близько 30 хвилин. В цей час вино доведіть до кипіння і підпаліть. Дочекайтеся поки вигорить весь алкоголь.
мармелад бутербродний - фото крок 4
Коли цибуля стане м'яким і прозорим, додайте сіль, цукор, перець і вино. Також покладіть в каструлю букет з розмарину, чебрець, лавра і селери. Варіть на слабкому вогні приблизно близько 3 годин, при цьому постійно помішуючи. Потім вийміть букет з трав, дайте мармеладу охолонути і розкладіть по банках. Використовуйте для приготування бутербродів.

Схожі рецепти