Шведський бутербродний торт
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний скандинавський рецепт про те, як приготувати смачний шведський бутербродний торт. Він виходить дуже оригінальним. При приготуванні замість лосося можна брати слабосоленої філе сьомги. Смачно!
Хліб можете використовувати абсолютно будь-який, нашій родині більше подобається саме житній, але також підходить хліб для тостів, зерновий хліб та інші. В результаті у вас виходить торт з однаковими двома шарами: хліб, pomazka, огірок, лосось, листя салату, гірчична заправка і знову хліб. Перед подачею викладіть торт на красиве блюдо, прикрасьте зверху шматочками лосося, зеленню і редискою. Смачного!
- Житній хліб - 1 штука
- Маринований оселедець - 250 грам
- Огірок - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Листя салату - 5 штук
- Вершковий сир - 150 грам
- Крем - 150 грам
- Лосось слабосоленої - 150 грам
- Гірчична заправка для салатів - 4 Ст. Ложки
- Зелень - 1/10 пучка
- Редис - 1 штука
1. У батона обріжте все скоринки: зверху і з боків. М'якоть розрізати так, щоб у вас вийшло 3 коржа.
2. Вершкове масло розтопіть при кімнатній температурі, в блендері ретельно перемішайте масло і мариновану оселедець - це буде помазка-соус для торта.
3. Покладіть перший корж, змастіть його приготовленої сумішшю, зверху викладіть огірки, нарізані тонкими скибочками.
4. На огірки викладіть тонкий шар лосося, потім - листя салату.
5. Зверху змастіть гірчичною заправкою для салатів.
6. У глибокій мисці змішайте сметану і вершковий сир до отримання однорідної маси.
7. Акуратно змастіть бутербродний торт сирно-сметанною масою зверху і з боків.
8) Шведський бутербродний торт готовий! Прикрасьте його зверху згорнутим лійкою лососем, зеленню і редискою.