Завитій восьминіг з песто з руколи з полентой
(покроковий рецепт з фото)
Італійський рецепт приготування восьминога.
Кількість порцій: 4
- Дитинчата восьминога - 650 грам
- Червоне вино - 140 грам
- Часник - 50 грам
- Петрушка - 100 грам
- Анчоуси - 2 штуки
- Оливкова олія - 140 грам
- Сіль і перець - 1 штука (за смаком)
- Рибний бульйон - 150 грам
- Оливкова олія - 50 грам (для песто)
- Рукола - 60 грам (для песто)
- Кедрові горіхи - 10 грам (для песто)
- Полента - 450 грам (для песто)
- Сіль - 10 грам (для песто)
Ретельно вимийте восьминога, видаліть рот і мішечок. У каструлі з маслом злегка обсмажте анчоуси, додайте часник і посічену петрушку. Нарешті додайте восьминога, і злегка обсмажте на високій температурі.
Додайте вино, дайте йому випаруватися і додайте 150г рибного бульйону. Приправте сіллю і перцем, приготуйте восьминога на середній температурі, залиште кришку на каструлі.
Тим часом нарубати рукколу, і помістіть в блендер разом з маслом і кедровими горіхами і трохи посоліть.
Тим часом нарубати рукколу, і помістіть в блендер разом з маслом і кедровими горіхами і трохи посоліть.
Злийте трохи соусу восьминога.
Перемішайте поленту з руколою песто.
Подайте восьминога на невеликому шарі песто з полентой. Прикрасьте зеленню.