Рецепт Завитій восьминіг з песто з руколи з полентой фото

Завитій восьминіг з песто з руколи з полентой
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Зелень, Восьминіг, Рукола
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Італійський рецепт приготування восьминога.

Кількість порцій: 4
  • Дитинчата восьминога - 650 грам
  • Червоне вино - 140 грам
  • Часник - 50 грам
  • Петрушка - 100 грам
  • Анчоуси - 2 штуки
  • Оливкова олія - 140 грам
  • Сіль і перець - 1 штука (за смаком)
  • Рибний бульйон - 150 грам
  • Оливкова олія - 50 грам (для песто)
  • Рукола - 60 грам (для песто)
  • Кедрові горіхи - 10 грам (для песто)
  • Полента - 450 грам (для песто)
  • Сіль - 10 грам (для песто)
завитій восьминіг з песто з руколи з полентой - фото крок 1
Ретельно вимийте восьминога, видаліть рот і мішечок. У каструлі з маслом злегка обсмажте анчоуси, додайте часник і посічену петрушку. Нарешті додайте восьминога, і злегка обсмажте на високій температурі.
завитій восьминіг з песто з руколи з полентой - фото крок 2
Додайте вино, дайте йому випаруватися і додайте 150г рибного бульйону. Приправте сіллю і перцем, приготуйте восьминога на середній температурі, залиште кришку на каструлі.
Тим часом нарубати рукколу, і помістіть в блендер разом з маслом і кедровими горіхами і трохи посоліть.
завитій восьминіг з песто з руколи з полентой - фото крок 3
Злийте трохи соусу восьминога.
завитій восьминіг з песто з руколи з полентой - фото крок 4
Перемішайте поленту з руколою песто.
завитій восьминіг з песто з руколи з полентой - фото крок 5
Подайте восьминога на невеликому шарі песто з полентой. Прикрасьте зеленню.

Схожі рецепти