Засолка огірків в каструлі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете поласувати малосольними огірочками, то найпростіший спосіб їх приготування - в каструльці. Огірки виходять пікантними і хрусткими. Це ідеальна закуска або інгредієнт в салат.
Шукали простий і швидкий рецепт, щоб засолити огірочки? Завдяки цим варіантом на вашому столі вже через чотири години ми будемо робити хрусткі і апетитні овочі. Залишок огірків можна зберігати прямо в розсолі, в холодильнику.
Отже, дивіться, як зробити засолювання огірків в каструлі.
- Вода - 1 літр
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Кріп свіжий - 1 пучок
- Огірки - 1 кілограм
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Часник - 10 зубчиків
Огірки ретельно вимийте під проточною водою. Краще, щоб плоди були невеликого і однакового розміру. Потім відріжте у овочів кінчики з обох сторін.
Огірки перекладіть у велику каструльку. Вони повинні щільно прилягати одне до одного.
Часник очистіть від лушпиння. Вимийте кріп, обсушити і крупно його поріжте. Зубчики часнику можна залишити цілком. Якщо в кропі є суцвіття з насінням, то їх також можна використовувати.
Викладіть кріп і часник поверх огірків в каструлю. Потім в окремій каструльці закип'ятіть воду, розчиніть в ній сіль і цукор.
Влийте в каструлю розсіл. Накрийте кришкою і почекайте години чотири, щоб рідина встигла охолонути. Огірочки можна подавати на стіл.