Рецепт Засолка огірків в каструлі фото

Засолка огірків в каструлі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Зелень, Огірок, Кріп
Вагітним і годуючим
Літні
Заготовки, Сольовий, Солоне

Якщо ви хочете поласувати малосольними огірочками, то найпростіший спосіб їх приготування - в каструльці. Огірки виходять пікантними і хрусткими. Це ідеальна закуска або інгредієнт в салат.

Шукали простий і швидкий рецепт, щоб засолити огірочки? Завдяки цим варіантом на вашому столі вже через чотири години ми будемо робити хрусткі і апетитні овочі. Залишок огірків можна зберігати прямо в розсолі, в холодильнику.

Отже, дивіться, як зробити засолювання огірків в каструлі.

  • Вода - 1 літр
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Кріп свіжий - 1 пучок
  • Огірки - 1 кілограм
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Часник - 10 зубчиків
засолка огірків в каструлі - фото крок 1
Огірки ретельно вимийте під проточною водою. Краще, щоб плоди були невеликого і однакового розміру. Потім відріжте у овочів кінчики з обох сторін.
засолка огірків в каструлі - фото крок 2
Огірки перекладіть у велику каструльку. Вони повинні щільно прилягати одне до одного.
засолка огірків в каструлі - фото крок 3
Часник очистіть від лушпиння. Вимийте кріп, обсушити і крупно його поріжте. Зубчики часнику можна залишити цілком. Якщо в кропі є суцвіття з насінням, то їх також можна використовувати.
засолка огірків в каструлі - фото крок 4
Викладіть кріп і часник поверх огірків в каструлю. Потім в окремій каструльці закип'ятіть воду, розчиніть в ній сіль і цукор.
засолка огірків в каструлі - фото крок 5
Влийте в каструлю розсіл. Накрийте кришкою і почекайте години чотири, щоб рідина встигла охолонути. Огірочки можна подавати на стіл.

Схожі рецепти