Заправка для креветок
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти, безумовно, самі по собі смачні, але можна зробити їх ще більш апетитними і пікантними:) Хочете варіант нескладної, недорогий і дуже класної заправки? Тоді запам'ятовуйте цей рецепт.
На основі соку лайма, зелені і спецій хочу запропонувати вам класну ідею, як зробити заправку для креветок. Активного процесу тут хвилин на 10, не більше. Але перед подачею до столу потрібно дати настоятися мінімум пару годин, щоб морепродукти як слід просочилися смаком і ароматом.
- Креветки - 450 грам (варені)
- Шалот - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - 1 пучок
- Вапно - 1-2 штук
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
1. У зручну форму або контейнер викладіть відварені креветки.
2. Додайте сіль з перцем.
3. Слідом - подрібнений шалот.
4. І пропущений через прес часник.
5. Вимийте, обсушити і подрібніть петрушку.
6. Влийте сік лайма.
7. І оливкова олія.
8. Перемішайте все ретельно і залиште на 2-3 годину.