Рецепт Кляр з пивом для креветок фото

Кляр з пивом для креветок
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти
На швидку руку
Страви в клярі
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 25 хв.

Креветки - улюблена закуска багатьох людей. Їх подають на фуршет, на святковий стіл або просто до пива. Спробуйте рецепт, як приготувати кляр з пивом для креветок. Його можна використовувати для риби.

Опис приготування:

Кляр варто готувати густий, приблизно консистенції густої сметани. В такому клярі можна обсмажувати не тільки креветки, але і м'ясо, рибу, овочі, вони виходять надзвичайно хрусткими. Краще використовувати креветки великої форми, які і обсмажувати, і їсти зручніше. Обов'язково спробуйте приготувати таку страву і для ваших домашніх.

  • Борошно - 50 грам
  • Пиво - 60 мілілітрів
  • Оливкова олія - За смаком
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Креветки - 9 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль і соєвий соус - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
кляр з пивом для креветок - фото крок 1
1. Готуємо кляр для обсмажування креветок: спершу в мисці змішуємо борошно з пивом, однією ложкою оливкової олії і білком, перемішуємо і наполягаємо близько двох годин.
кляр з пивом для креветок - фото крок 2
2. Робимо соус для маринування: для цього змішуємо в мисці соєвий соус і видавлюємо через прес зубчик часнику, чистим креветки, опускаємо їх в маринад і залишаємо на 5-10 хвилин, але не більше, інакше вони втратять свій смак.
кляр з пивом для креветок - фото крок 3
3. Перед смаженням виймаємо креветки і опускаємо їх в кляр, смажимо на розжареній сковороді з додаванням оливкової олії.
кляр з пивом для креветок - фото крок 4
4. Готові креветки перекладаємо спершу на паперовий рушник, а потім в тарілку. Перед подачею скроплюємо лимонним соком.

Схожі рецепти