Кляр з пивом для креветок
(покроковий рецепт з фото)
Креветки - улюблена закуска багатьох людей. Їх подають на фуршет, на святковий стіл або просто до пива. Спробуйте рецепт, як приготувати кляр з пивом для креветок. Його можна використовувати для риби.
Кляр варто готувати густий, приблизно консистенції густої сметани. В такому клярі можна обсмажувати не тільки креветки, але і м'ясо, рибу, овочі, вони виходять надзвичайно хрусткими. Краще використовувати креветки великої форми, які і обсмажувати, і їсти зручніше. Обов'язково спробуйте приготувати таку страву і для ваших домашніх.
- Борошно - 50 грам
- Пиво - 60 мілілітрів
- Оливкова олія - За смаком
- Яєчний білок - 1 штука
- Креветки - 9 штук
- Лимон - 1 штука
- Сіль і соєвий соус - За смаком
- Часник - 1 зубчик
1. Готуємо кляр для обсмажування креветок: спершу в мисці змішуємо борошно з пивом, однією ложкою оливкової олії і білком, перемішуємо і наполягаємо близько двох годин.
2. Робимо соус для маринування: для цього змішуємо в мисці соєвий соус і видавлюємо через прес зубчик часнику, чистим креветки, опускаємо їх в маринад і залишаємо на 5-10 хвилин, але не більше, інакше вони втратять свій смак.
3. Перед смаженням виймаємо креветки і опускаємо їх в кляр, смажимо на розжареній сковороді з додаванням оливкової олії.
4. Готові креветки перекладаємо спершу на паперовий рушник, а потім в тарілку. Перед подачею скроплюємо лимонним соком.