Ірландське рагу з пивом
(покроковий рецепт з фото)
Чи не хотіли б побалувати себе ситним вечерею, багатим вітамінами і корисними речовинами? Тоді наш рецепт приготування ірландського рагу спеціально для вас!
Ірландське рагу дуже поживне і насичене блюдо, традиційно його подають великими порціями по 700 грам, так що ваші домочадці будуть нагодовані буквально одним блюдом на вечерю. Завдяки використанню пива, м'ясо в цій страві виходить м'яким і ніжним, а саме блюдо виходить з кислинкою, що надає страві якусь пікантність. Хотіли б вам порадити при покупці пива для рагу брати розливне пиво «Guinness», але якщо немає можливості можна взяти і банкове. Отже, рецепт ірландського рагу з пивом з фото.
- Баранина - 500 грам (можна використовувати м'ясо молодого ягняти)
- Картопля - 500 грам
- Цибуля - 200 грам
- Морква - 400 грам
- Селера - 200 грам
- Пиво «Гіннес» - 500 мілілітрів (або будь-який темне пиво)
- Борошно - 100 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чорний перець - 7 грам
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Петрушка - 10 грам (або 1 пучок свіжої петрушки)
- Чебрець - 7 грам (можна сухий, можна свіжий)
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 20 грам
1. Готуємо інгредієнти для рагу. Очищаємо картоплю, морква, часник, цибуля від шкірки і промиваємо.
2. Очищаємо м'ясо від прожилок, плівок і жиру, нарізаємо його великими шматочками. В залежності від того, яке м'ясо ви вибрали, розраховуйте час приготування самого рагу. Якщо ви вибрали ягняти, то воно стане м'яким за 1, 5 години після приготування, якщо жорстку баранину - то за 2, 5 годину.
3. Обвалюють шматки м'яса в борошні.
4. Розігріваємо сковороду і додаємо в неї рослинне масло, обсмажуємо наші шматочки м'яса на великому вогні по 2 хвилини з кожного боку, до утворення золотистої скоринки.
5. Викладаємо м'ясо в казанок разом з соком і рослинним маслом, солимо, перчимо до смаку. Додаємо до м'яса крупно порізані цибулю, селера і моркву.
6. Виливаємо в казанок пиво, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь на маленький. Тушкуємо рагу 30 хвилин (все залежить від жорсткості м'яса, якщо жорстке, той час збільшується до 1 годину). Якщо рідини стає мало - можна долити води, перевірте на сіль і спеції, додайте, якщо чогось не вистачатиме.
7. Нарізаємо картопля великими шматочками і додаємо до рагу за годину до приготування м'яса, щоб картопля не розварилася.
8. Подрібнюємо петрушку і часник і додаємо їх в рагу, коли воно приготуватися і даємо настоятися близько 30 хвилин. Якщо ви дасте своєму рагу настоятися всю ніч, воно буде ще смачніше! Смачного!