Ірландське печиво
(покроковий рецепт з фото)
В Ірландії на Різдво традиційно печуть печиво, рецепт якого я вам даю. Втім, печуть його не тільки на Різдво, але і в звичайні будні дні. З чаєм або кавою це печиво йде чудово.
Як відомо, у багатьох європейських країнах на Різдво прийнято готувати всяку традиційну випічку. Зокрема, печиво. Це ірландське печиво, рецепт якого ви знайдете нижче, - традиційний різдвяний варіант в цій країні. Втім, печиво дуже просте в приготуванні, ніяких складних інгредієнтів не потрібно, а виходить дуже смачним, тому готувати можна і в звичайний день.
- Борошно - 600 грам
- Вершкове масло - 400 грам
- Пудра цукрова - 200 грам
- Ванілін - 1/4 чайних ложки
Збийте вершкове масло кімнатної температури за допомогою міксера. Збивати потрібно 2-3 хвилини.
Продовжуючи збивати, додаємо цукор. Коли маса придбає легку консистенцію і посвітлішає, починаємо повільно додавати борошно. Продовжуємо збивати.
Додаємо всю муку і ванілін, продовжуємо збивати до характерної консистенції тесту (дивіться фото для наочності). Тісто розділіть навпіл.
Кожну половину тіста розкачати на присипаної борошном робочій поверхні. Розкачане до товщини приблизно в 1, 5 см тісто відправляємо на 20 хвилин в холодильник.
Дістаємо тісто з холодильника, вирізаємо за допомогою формочки (якщо є).
Можна просто нарізати ножем.
Викладаємо печиво на папір для випікання, зверху присипаємо цукром. Випікаємо 30 хвилин при 160 градусах.
Ірландське печиво готове!