Запечена нога кабана
(покроковий рецепт з фото)
Не так давно нас пригостили ногою дикого кабана. Не маючи жодного уявлення про те, яким чином його приготувати, я все ж викрутилася з ситуації і вирішила його запекти, попередньо замаринувавши.
Звичайно, не часто обжівешься однією-двома ногами кабана. Але ж трапляється ж і таке! І в такі моменти головне, щоб тебе не застали зненацька з питанням, що приготувати з наявного делікатесу. Раджу запам'ятати (а ще краще, записати абикуди або просто додати в обране рецепт, як приготувати запечену ногу кабана.
- 1 нога кабана - 1, 5-2 кілограма (або баранина)
- Розмарин - За смаком (або чебрець)
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Ягоди ялівцю - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 5 штук
- Морква - 6 штук (маленького розміру)
- Картопля - 6 штук
- Luk-salotų - 6 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Сіль і перець - За смаком
- Червоне вино - 500 мілілітрів
1
Натріть м'ясо сіллю і перцем, і перекладіть його в ємність, в якій воно буде маринуватися.
2
Роздавите всі інші спеції в ступці, не дуже дрібно. Змішайте спеції з червоним вином і суміш вилийте до ноги. Накрийте плівкою або кришкою, приберіть в холодне місце маринуватися на ніч.
3
На наступний день розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть 2-3 столовими ложками оливкової олії форму для запікання і поставте в духовку трохи прогрітися.
4
Підготуйте овочі. Вимийте і наріжте їх великими шматками. Порада: всі овочі і часник краще перед запіканням трохи згасити з невеликою кількістю масла.
5
У той же час приберіть м'ясо з маринаду, висушіть його. Знову натріть ногу сумішшю з оливкової олії, солі і перцю. Перекладіть ногу на розігрітий лист і відправте в духовку хвилин на 30.
6
Слідкуйте, щоб верхівка трохи підрум'яниться. Потім зменшіть температуру в духовці до 170 градусів. Додайте до ноги підготовлені овочі і маринад. І знову відправте все в духовку.
7
Після того, як маринад трохи википить, накрийте все кришкою від форми або фольгою, поверніть в духовку і випікайте ще протягом 1-1, 5 годин.