Нога індички, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ногу індички приготувати значно простіше, ніж індичку цілком. А вже з цим рецептом у вас взагалі ніяких особливих турбот не буде. М'ясо у індички вийде ніжне й ароматне, а корочка - рум'яної.
Якщо у вас свято, який ви відзначаєте у вузькому колі (людини 3-4), вам необов'язково запікати цілу тушку індички. Адже птах ця досить велика і готувати її важкувато, та й з'їсти її хтось повинен. Ось для маленького сімейного свята, якщо ви задумали поласувати індичатиною, вам і стане в нагоді цей простий рецепт приготування ноги індички в духовці. Все дуже просто - переконайтеся самі. Я нічого не приховаю і розповім вам, як приготувати ногу індички, запечену в духовці. Отже, приступимо!
- Нога індички - 1, 2-1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Гірчичний - 2 чайних ложки
- Перець чилі мелений - 1/4 чайних ложки
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Розмарин - 3 штуки (гілочки)
- Чебрець - 5-6 штук (гілочок)
Перевіримо, чи всі інгредієнти є для приготування ноги індички. Якщо у вас немає чебрецю і розмарину, можна скористатися сумішшю пряних прованських трав.
Насамперед приготуємо маринад для індички. Очистимо цибулю і часник. Потім викладаємо в чашу блендера гірчицю, оливкова олія, часник, половину цибулини, перець чилі і паприку, сіль, зиру і чорний мелений перець. Все це необхідно перемолоти-перемішати в однорідну масу.
Натираємо отриманим раніше маринадом всю ногу, бажано промазати і під шкірою. Викладаємо ногу в форму для запікання, обкладає скибочками залишилася цибулини і травами.
Ставимо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку. Кожні 15- 20 хвилин поливаємо ногу соком, що виділився. Готовність індички можна перевірити термометром для м'яса, в самому товстому місці температура повинна бути 80-85 градусів. Якщо термометра немає - через півтори години після початку запікання проколіть ногу в товстому місці ножем. Якщо сік прозорий - м'ясо готове.