Рецепт Нога індички, запечена в духовці фото

Нога індички, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка, Птах
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Ногу індички приготувати значно простіше, ніж індичку цілком. А вже з цим рецептом у вас взагалі ніяких особливих турбот не буде. М'ясо у індички вийде ніжне й ароматне, а корочка - рум'яної.

Якщо у вас свято, який ви відзначаєте у вузькому колі (людини 3-4), вам необов'язково запікати цілу тушку індички. Адже птах ця досить велика і готувати її важкувато, та й з'їсти її хтось повинен. Ось для маленького сімейного свята, якщо ви задумали поласувати індичатиною, вам і стане в нагоді цей простий рецепт приготування ноги індички в духовці. Все дуже просто - переконайтеся самі. Я нічого не приховаю і розповім вам, як приготувати ногу індички, запечену в духовці. Отже, приступимо!

  • Нога індички - 1, 2-1, 5 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Гірчичний - 2 чайних ложки
  • Перець чилі мелений - 1/4 чайних ложки
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Розмарин - 3 штуки (гілочки)
  • Чебрець - 5-6 штук (гілочок)
нога індички, запечена в духовці - фото крок 1
Перевіримо, чи всі інгредієнти є для приготування ноги індички. Якщо у вас немає чебрецю і розмарину, можна скористатися сумішшю пряних прованських трав.
нога індички, запечена в духовці - фото крок 2
Насамперед приготуємо маринад для індички. Очистимо цибулю і часник. Потім викладаємо в чашу блендера гірчицю, оливкова олія, часник, половину цибулини, перець чилі і паприку, сіль, зиру і чорний мелений перець. Все це необхідно перемолоти-перемішати в однорідну масу.
нога індички, запечена в духовці - фото крок 3
Натираємо отриманим раніше маринадом всю ногу, бажано промазати і під шкірою. Викладаємо ногу в форму для запікання, обкладає скибочками залишилася цибулини і травами.
нога індички, запечена в духовці - фото крок 4
Ставимо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку. Кожні 15- 20 хвилин поливаємо ногу соком, що виділився. Готовність індички можна перевірити термометром для м'яса, в самому товстому місці температура повинна бути 80-85 градусів. Якщо термометра немає - через півтори години після початку запікання проколіть ногу в товстому місці ножем. Якщо сік прозорий - м'ясо готове.

Схожі рецепти