Нога індички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати ніжне і соковите м'ясо індички в духовці. Таке м'ясо не вимагає довгої мариновки, оскільки воно дуже швидко просочується і насичується спеціями. А результат просто відмінний!
Рекомендую запам'ятати рецепт, як приготувати ногу індички в духовці. Приготування не забере багато часу і сил. Ви можете використовувати додатково ще і спеції для того, щоб урізноманітнити смак. У форму для запікання можна також додати кілька крупно порізаних картоплин. За бажанням до ніжки можна приготувати гарнір з картоплі або рису, або ж використовувати овочі, які запікалися разом з нею.
- Часник - 4 зубчики
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Розмарин - 1 щіпка
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Мелена паприка - 1 Чайна ложка
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Стебло селери - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Гомілку індички - 1 кілограм
1
Приготуйте маринад. Змішайте масло, пропущений через прес часник, розмарин, паприка, сіль і перець.
2
Індичку підготуйте і нашпигуйте часником. Натріть маринадом і залиште на 3 годину. Можна залишити і на ніч.
3
Почистіть цибулю і моркву. Поріжте їх на три частини.
4
У форму для запікання покладіть індичку, морква, цибуля, селера і накрийте фольгою.
5
Розігрійте духовку до 180 градусів і запікайте ніжку 2 годину. Для 10 хвилин до закінчення запікання зніміть фольгу, щоб підрум'янилася скоринка.
6
Подавайте до столу з гарніром або як окрему страву. Смачного!