Рецепт Свиняча нога, запечена в духовці фото

Свиняча нога, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Свиняча рулька
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Свиняча нога, запечена в духовці - це рецепт дуже ароматного і соковитого м'яса. Рульку краще вибирати найсвіжішу, так як від цього безпосередньо залежить якість готового блюда.

Опис приготування:

Якщо ви любите соковиту свинину, то дізнайтеся, як приготувати свинячу ногу, запечену в духовці. Таким блюдом ви зможете почастувати велику компанію друзів. Рулька добре зберігається в холодильнику, а подавати її можна як гарячою, так і холодної.

  • Рулька - 3 штуки
  • Часник - 1 штука (головка)
  • Імбир сухий мелений - 2/3 чайних ложки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець горошком - 1/2 чайних ложки
  • Соєвий соус і мед - 2 Ст. Ложки
свиняча нога, запечена в духовці - фото крок 1
Гарненько вимийте рульки. Щоб блюдо вийшло смачним, краще вибирати задні ніжки свині. У них більше м'яса і всього одна кісточка.
свиняча нога, запечена в духовці - фото крок 2
Покладіть рульки в каструлю, залийте їх холодною водою. Очистіть половину часнику, киньте до рульку цілі зубчики. Також, додайте лаврові листочки, горошинки перцю і сіль. Доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні пару годин.
свиняча нога, запечена в духовці - фото крок 3
Готові рульки дістаньте з води і остудіть. Залишками часнику нашпигуйте ніжки, зробивши в них надрізи тонким гострим ножем.
свиняча нога, запечена в духовці - фото крок 4
Викладіть ніжки в форму для запікання, яку краще заздалегідь змастити олією. Натріть їх паприкою і сумішшю меду з соєвим соусом. Посипте рульки сушеним Имбер. Запікайте до повної готовності близько півгодини при температурі 180 градусів.

Схожі рецепти