Свиняча нога, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Свиняча нога, запечена в духовці - це рецепт дуже ароматного і соковитого м'яса. Рульку краще вибирати найсвіжішу, так як від цього безпосередньо залежить якість готового блюда.
Якщо ви любите соковиту свинину, то дізнайтеся, як приготувати свинячу ногу, запечену в духовці. Таким блюдом ви зможете почастувати велику компанію друзів. Рулька добре зберігається в холодильнику, а подавати її можна як гарячою, так і холодної.
- Рулька - 3 штуки
- Часник - 1 штука (головка)
- Імбир сухий мелений - 2/3 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець горошком - 1/2 чайних ложки
- Соєвий соус і мед - 2 Ст. Ложки
Гарненько вимийте рульки. Щоб блюдо вийшло смачним, краще вибирати задні ніжки свині. У них більше м'яса і всього одна кісточка.
Покладіть рульки в каструлю, залийте їх холодною водою. Очистіть половину часнику, киньте до рульку цілі зубчики. Також, додайте лаврові листочки, горошинки перцю і сіль. Доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні пару годин.
Готові рульки дістаньте з води і остудіть. Залишками часнику нашпигуйте ніжки, зробивши в них надрізи тонким гострим ножем.
Викладіть ніжки в форму для запікання, яку краще заздалегідь змастити олією. Натріть їх паприкою і сумішшю меду з соєвим соусом. Посипте рульки сушеним Имбер. Запікайте до повної готовності близько півгодини при температурі 180 градусів.