Запечена курка з чилі і перцем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченої курки з сіллю, коричневим цукром, порошком чилі, червоним, чорним і кайенским перцем.
Запечена курка зі спеціями - відмінне блюдо для сімейної вечері. Натирання курки сіллю допомагає їй утримувати вологу всередині під час запікання.
- Курки - 2, 2 кілограма
- Крупнозернистою солі - 2 Ст. Ложки
- Коричневого цукру - 3 Ст. Ложки
- Порошку чилі - 2 Ст. Ложки
- Меленого солодкого червоного перцю - 2 Ст. Ложки
- Меленого чорного перцю - 2 чайних ложки
- Кайенского перцю - 1/4-1/2 чайних ложки
1. Розрізати курку на 2-3 великі шматки. Гострим ножем зробити 2 або 3 маленькі розрізи на шкірі кожного шматочка курки, намагаючись не порізати м'ясо. Додати сіль, цукор і спеції в невелику миску і ретельно перемішати.
2. Натерти курку сумішшю спецій, обережно піднімаючи шкіру, щоб рівномірно поширити їх по всій поверхні. Викласти курку шкірою вгору на решітку, вільно накрити алюмінієвою фольгою і поставити в холодильник від 6 до 24 годин.
3. Наколоти кожен шматок курки 2-3 зубочистками, розміщуючи їх поблизу від краю шкіри. Розігріти духовку до 220 градусів. Випікати курку до тих пір, поки м'ясної термометр не реєструватиме 60 градусів, від 15 до 20 хвилин. Збільшити температуру духовки до 260 градусів і продовжувати випікати до тих пір, поки курка не підрум'яниться, а м'ясної термометр не буде реєструвати температуру 71 ступеня, від 5 до 8 хвилин. Дістати з духовки готові шматки. Продовжувати випікати стегна і / або гомілку, поки м'ясної термометр не реєструватиме 77-79 градусів, близько 5 хвилин.
4. Вийняти курку з духовки, викласти на стійку і дати повністю охолонути перш, ніж ставити в холодильник або подавати.