Хліб з перцем чилі
(покроковий рецепт з фото)
Для моєї родини це найбільш інтригуючий рецепт хліба! Гостроти і гіркуватості не відчувається абсолютно, залишається тільки приємний перцевий присмак! А ще ніжний м'якуш і тонка хрустка скоринка! чудово!
Готую цей хліб досить часто, т. До. Моїй родині подобається його м'якуш і пікантність гострого перчика. Для розкриття смаку перцю його варто злегка обсмажити на оливковій олії, перед додаванням в тісто. А для яскравого, "веселого" кольори, я додаю 1 немає. L. Сушеної перуки в тісто. Нижче докладний рецепт, як приготувати хліб з перцем чилі. Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 500 грам
- Вода - 300 мілілітрів (тепла)
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Перець червоний чилі - 2-3 штук(35-40 г очищеного)
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні продукти. Борошно просійте, перець вимийте.
У перцю видаліть плодоніжки, разрежьтевздовж, видаліть насіння, наріжте дрібними шматочками.
Дріжджі розведіть з 100 мл води і цукром, поставте в тепле місце на 15 хвилин до підняття пінної шапочки. Перець обсмажте до м'якості на розігрітому оливковому маслі (2 ст. Л.), додати перець, перемішайте, остудіть.
Просійте борошно в миску, зробіть поглиблення. Влийте підійшли дріжджі, додайте перець, перемішайте. Додайте оливкове масло, сіль і замісіть тісто.
Тісто вимішують протягом 7 хвилин. Спочатку воно буде липнути до рук, але муки не додавайте. Помістіть тісто в миску, змащену маслом, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину. Я використовую мультиварку, режим "мультіповар", т - 35 ° С.
Робочу поверхню присипте борошном, обомніте тісто, розкачайте в пласт товщиною 1, 5 см, скрутіть в щільний рулет. Защипніть ретельно край, трохи прокатайте.
Гострим ножем зробіть надрізи, накрийте бавовняним рушником і залиште на 20 хвилин для підйому.
Духовку розігрійте до 190 ° С. Випікайте хліб протягом 40-45мінут. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Накрийте бавовняним рушником і остудіть на решітці. Смачного!