Яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму
(покроковий рецепт з фото)
Основна особливість мого торта в тому, що готую його в мікрохвильовій печі. Розповім, як приготувати яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму. Таку смакоту роблю з простих і доступних продуктів.
Рецепт приготування такого тортика відомий мені вже давно, періодично готую його з використанням різних начинок. В основі такого торта НЕ тісто, а тонкий вірменський лаваш. Фарш можна зробити самостійно, для цього підійде будь-яке м'ясо, а можна купити вже готовий.
- Лаваш тонкий - 2 штуки
- Фарш - 0, 5 кілограма
- Морквина - 1 штука
- Томат - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Сир - 150 грам
- Кефір - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. Сковороду розігріваю з невеликим кількість соняшникової олії, готовий фарш (можна будь-який) викладаю на розігріту поверхню і розминають лопаткою, обсмажую.
2. Поки фарш на плиті, чищу і мою морквину, подрібнюю її на крупній тертці.
3. Великий помідор мою, не зрізати шкірку, а відразу нарізаю овоч невеликими кубиками.
4. Кріп (можна брати і будь-яку іншу зелень) мою і нарізаю дрібно.
5. До трохи обсмаженого фаршу додаю подрібнену морквину, перемішую.
6. Через 2-3 хвилини кладу томати, перемішую.
7. В останню чергу кладу подрібнений кріп.
8. Перемішую вміст сковороди, за смаком солю і кладу спеції (у мене до м'яса), потім готую ще 10-15 хвилин до повної готовності фаршу і перекладаю в миску для охолодження.
9. Твердий сир натираю на крупній тертці і додаю до теплого фаршу, перемішую.
10. Лаваш розгортаю і кладу в підходящу для випікання форму, викладаю в нього половину начинки.
11. Другий лаваш поділяю на 2 частини, одну з яких розривають руками на невеликі шматочки, замочую їх в кефірі на 1 хвилину.
12. Трохи отжимаю шматочки, викладаю їх на начинку.
13. Поверх викладаю залишився фарш, загортаю все звисали краю.
14. Поливаю лаваш залишилися після замочування кефіром, змащую яйцем.
15. Випікаю лаваш в мікрохвильовій печі 10 хвилин (можна і в духовці). Перекладаю "торт" на тарілку, остуджують його, а після цього вже нарізаю шматочками.