Рецепт Яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму фото

Яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фарш , Яйця , Лаваш
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Основна особливість мого торта в тому, що готую його в мікрохвильовій печі. Розповім, як приготувати яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму. Таку смакоту роблю з простих і доступних продуктів.

Опис приготування:

Рецепт приготування такого тортика відомий мені вже давно, періодично готую його з використанням різних начинок. В основі такого торта НЕ тісто, а тонкий вірменський лаваш. Фарш можна зробити самостійно, для цього підійде будь-яке м'ясо, а можна купити вже готовий.

  • Лаваш тонкий - 2 штуки
  • Фарш - 0, 5 кілограма
  • Морквина - 1 штука
  • Томат - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Сир - 150 грам
  • Кефір - 150 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 1
1. Сковороду розігріваю з невеликим кількість соняшникової олії, готовий фарш (можна будь-який) викладаю на розігріту поверхню і розминають лопаткою, обсмажую.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 2
2. Поки фарш на плиті, чищу і мою морквину, подрібнюю її на крупній тертці.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 3
3. Великий помідор мою, не зрізати шкірку, а відразу нарізаю овоч невеликими кубиками.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 4
4. Кріп (можна брати і будь-яку іншу зелень) мою і нарізаю дрібно.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 5
5. До трохи обсмаженого фаршу додаю подрібнену морквину, перемішую.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 6
6. Через 2-3 хвилини кладу томати, перемішую.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 7
7. В останню чергу кладу подрібнений кріп.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 8
8. Перемішую вміст сковороди, за смаком солю і кладу спеції (у мене до м'яса), потім готую ще 10-15 хвилин до повної готовності фаршу і перекладаю в миску для охолодження.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 9
9. Твердий сир натираю на крупній тертці і додаю до теплого фаршу, перемішую.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 10
10. Лаваш розгортаю і кладу в підходящу для випікання форму, викладаю в нього половину начинки.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 11
11. Другий лаваш поділяю на 2 частини, одну з яких розривають руками на невеликі шматочки, замочую їх в кефірі на 1 хвилину.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 12
12. Трохи отжимаю шматочки, викладаю їх на начинку.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 13
13. Поверх викладаю залишився фарш, загортаю все звисали краю.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 14
14. Поливаю лаваш залишилися після замочування кефіром, змащую яйцем.
яєчно-м'ясний тортик зі смаком шаверму - фото крок 15
15. Випікаю лаваш в мікрохвильовій печі 10 хвилин (можна і в духовці). Перекладаю"торт" на тарілку, остуджують його, а після цього вже нарізаю шматочками.

Схожі рецепти