Пиріг з яєчно-сметанною заливкою
(покроковий рецепт з фото)
Заливний пиріг - це проста, смачна домашня випічка, яка готується дуже швидко. Сьогодні у нас такий пиріг з капустою і яєчно-сметанною заливкою.
Пиріг з капустою - це чудова несолодка випічка, яка з легкістю підійде вам на обід, полуденок або вечерю. Якщо вдома є свіжа капуста, то саме час спробувати приготувати в духовці заливний пиріг. Заливний він тому, що тісто робиться рідким. По густоті його можна порівняти з тестом для шарлотки або навіть трохи рідині. Правда воно не буде таким повітряним і солодким. Навпаки, в нього додається кефір або сметана, є варіанти з майонезом. Пропоную варіант тесту зі сметаною і яйцями. Випічка виходить дуже смачною і навіть діти не проти поласувати таким пирогом.
- Куряче яйце - 2-3 штук
- Крем - 150 грам
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком (в начинку)
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Кріп - 10 грам
Приготуйте інгредієнти для заливного пирога.
Для початку приготуйте начинку для пирога. Білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою. Викладіть в каструлю, залийте водою і варіть 10 хвилин до м'якості. Після воду злийте, капусту охолодіть і додайте нарізаний кріп. Посоліть за смаком і перемішайте.
Приготуйте заливку. У миску розбийте яйця.
Додайте сметану.
Додайте розпушувач для тіста і борошно.
Ретельно перемішайте всі інгредієнти заливки віночком. Тісто має бути, як на густі оладки.
У форму для випічки вилийте приблизно половину заливки.
Зверху викладіть начинку.
Залийте другою частиною тіста.
Випікайте пиріг у духовці, яку слід заздалегідь розігріти до 175-180 градусів, 40-45 хвилин.
Пиріг з яєчно-сметанною заливкою готовий. Трохи його охолодіть і подавайте до столу. Смачно, як в теплом, так і в холодному вигляді.