Рецепт Брусничний пиріг в сирно-сметанною заливанні фото

Брусничний пиріг в сирно-сметанною заливанні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Літні , Десерт
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Сезонні пироги з брусницею завжди дуже смачні. Легка гіркоту цих ягід надає пирога якусь пікантність. А яблука - соковитість. Спробуйте приготувати!

Опис приготування:

Приголомшливий смак пирога нікого не залишить байдужим. Для начинки можна використовувати яблука будь-яких сортів, але найкраще підійдуть кисло-солодкі. Вершкова заливка пом'якшить пікантність брусниці і яблучну кислинку. Пробуйте!

  • Яйце - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в заливку)
  • Цукор - 250 грам(50 г - в тісто, 100 г - в начинку, 100 г - в заливку)
  • Маргарин - 200 грам
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Брусниця - 1, 5 склянки
  • Яблуко - 2-3 штук
  • Сир - 150 грам (вершковий)
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки(1 ст. L. - в начинку, 1 ст. L. - в заливку)
брусничний пиріг в сирно-сметанною заливанні - фото крок 1
З'єднайте м'який маргарин, яйце, цукор і борошно. Замісити тісто.
брусничний пиріг в сирно-сметанною заливанні - фото крок 2
Викладіть тісто у форму для випічки, формуючи руками бортики. Надішліть в холодильник на 1 час.
брусничний пиріг в сирно-сметанною заливанні - фото крок 3
Для начинки наріжте яблука кубиком. Додайте брусницю, цукор і крохмаль. Все перемішайте.
брусничний пиріг в сирно-сметанною заливанні - фото крок 4
Викладіть начинку на тісто.
брусничний пиріг в сирно-сметанною заливанні - фото крок 5
Для заливки змішайте яйце, крохмаль, сир, сметану і цукор.
брусничний пиріг в сирно-сметанною заливанні - фото крок 6
Залийте начинку. Поставте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів на 45-60 хвилин.
Готовий пиріг трохи остудіть у формі.
брусничний пиріг в сирно-сметанною заливанні - фото крок 7
Приємного чаювання!

Схожі рецепти