Брусничний пиріг в сирно-сметанною заливанні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Сезонні пироги з брусницею завжди дуже смачні. Легка гіркоту цих ягід надає пирога якусь пікантність. А яблука - соковитість. Спробуйте приготувати!
Опис приготування:
Приголомшливий смак пирога нікого не залишить байдужим. Для начинки можна використовувати яблука будь-яких сортів, але найкраще підійдуть кисло-солодкі. Вершкова заливка пом'якшить пікантність брусниці і яблучну кислинку. Пробуйте!
- Яйце - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в заливку)
- Цукор - 250 грам(50 г - в тісто, 100 г - в начинку, 100 г - в заливку)
- Маргарин - 200 грам
- Борошно - 1, 5 склянки
- Брусниця - 1, 5 склянки
- Яблуко - 2-3 штук
- Сир - 150 грам (вершковий)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки(1 ст. L. - в начинку, 1 ст. L. - в заливку)
З'єднайте м'який маргарин, яйце, цукор і борошно. Замісити тісто.
Викладіть тісто у форму для випічки, формуючи руками бортики. Надішліть в холодильник на 1 час.
Для начинки наріжте яблука кубиком. Додайте брусницю, цукор і крохмаль. Все перемішайте.
Викладіть начинку на тісто.
Для заливки змішайте яйце, крохмаль, сир, сметану і цукор.
Залийте начинку. Поставте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів на 45-60 хвилин.
Готовий пиріг трохи остудіть у формі.
Готовий пиріг трохи остудіть у формі.
Приємного чаювання!