Сирні булочки в сметанному заливанні
(покроковий рецепт з фото)
Більш смачних булочок складно знайти. Вони настільки м'які, ароматні і солодкі, а зметана заливка робить їх ще ніжніше. Неможливо відірватися!
Приготуйте здобне сирне тісто, дайте йому підійти. Сформуйте булочки і спечіть їх в духовці. Змішайте сметану з цукром і залийте цією сумішшю булочки, дайте постояти і просочитися. Готово!
- Крем - 150 грам (для заливки)
- Цукор - 130 грам (для заливки 30 г, інше в тісто)
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 350-400 грам
- Яйце - 3 штуки (один жовток або білок для змазування, інше в тісто)
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Вершкове масло - 65 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сир - 180 грам
- Rafinirovannoe масло - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
Приготуйте продуті для булочок, також сметану для заливки. Кількість борошна зразкову, може знадобиться трохи більше або менше, в залежності від вологості сиру.
Щоб приготувати тісто сирне, потрібно розчинити дріжджі свіжі в теплому молоці з дрібкою солі. Потім додайте цукор, яйця (один жовток я залишила для змазування булочок), м'яке вершкове масло, протертий через сито сир, ванілін або ванільний цукор і склянку борошна. Ретельно перемішайте рідке тісто.
Всипати борошно частинами і замішують тісто. Перейдіть на стіл, притрушений борошном і вимісити колобок. Тісто має бути ніжним, не крутим. Накрийте сухою серветкою, приберіть в найтепліше місце без протягів на 1-2 годину.
Як тільки тісто збільшиться в 3-4 рази, значить воно готове до формування булочок.
Розділіть тісто на рівні частини. Кількість частин за бажанням, я розділила на 8 частин, булочки вийшли дуже великі. Сформуйте круглі красиві кульки. Викладіть на змащений рафінованою олією лист. Залиште підходити на 20 хвилин. Після змастіть жовтком і поставте в гарячу духовку випікатися. Температура 180 градусів, час 30 хвилин.
Готові сирні булочки дістаньте з духовки.
Змішайте сметану з цукром. Цією сумішшю полийте булочки і залиште їх в теплій духовці (не включеної! ) дійти хвилин на 15. Смачного!