Рецепт Сирні булочки в сметанному заливанні фото

Сирні булочки в сметанному заливанні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Булочки

Більш смачних булочок складно знайти. Вони настільки м'які, ароматні і солодкі, а зметана заливка робить їх ще ніжніше. Неможливо відірватися!

Приготуйте здобне сирне тісто, дайте йому підійти. Сформуйте булочки і спечіть їх в духовці. Змішайте сметану з цукром і залийте цією сумішшю булочки, дайте постояти і просочитися. Готово!

  • Крем - 150 грам (для заливки)
  • Цукор - 130 грам (для заливки 30 г, інше в тісто)
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 350-400 грам
  • Яйце - 3 штуки (один жовток або білок для змазування, інше в тісто)
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Вершкове масло - 65 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сир - 180 грам
  • Rafinirovannoe масло - 1 Чайна ложка (для змащування форми)
сирні булочки в сметанному заливанні - фото крок 1
Приготуйте продуті для булочок, також сметану для заливки. Кількість борошна зразкову, може знадобиться трохи більше або менше, в залежності від вологості сиру.
сирні булочки в сметанному заливанні - фото крок 2
Щоб приготувати тісто сирне, потрібно розчинити дріжджі свіжі в теплому молоці з дрібкою солі. Потім додайте цукор, яйця (один жовток я залишила для змазування булочок), м'яке вершкове масло, протертий через сито сир, ванілін або ванільний цукор і склянку борошна. Ретельно перемішайте рідке тісто.
сирні булочки в сметанному заливанні - фото крок 3
Всипати борошно частинами і замішують тісто. Перейдіть на стіл, притрушений борошном і вимісити колобок. Тісто має бути ніжним, не крутим. Накрийте сухою серветкою, приберіть в найтепліше місце без протягів на 1-2 годину.
сирні булочки в сметанному заливанні - фото крок 4
Як тільки тісто збільшиться в 3-4 рази, значить воно готове до формування булочок.
сирні булочки в сметанному заливанні - фото крок 5
Розділіть тісто на рівні частини. Кількість частин за бажанням, я розділила на 8 частин, булочки вийшли дуже великі. Сформуйте круглі красиві кульки. Викладіть на змащений рафінованою олією лист. Залиште підходити на 20 хвилин. Після змастіть жовтком і поставте в гарячу духовку випікатися. Температура 180 градусів, час 30 хвилин.
сирні булочки в сметанному заливанні - фото крок 6
Готові сирні булочки дістаньте з духовки.
сирні булочки в сметанному заливанні - фото крок 7
Змішайте сметану з цукром. Цією сумішшю полийте булочки і залиште їх в теплій духовці (не включеної! ) дійти хвилин на 15. Смачного!

Схожі рецепти