Ватрушки з сиром в сметанному заливанні
(покроковий рецепт з фото)
Ватрушки з сиром з листкового тіста - це булочки з ряду простий і швидкої випічки. Проте вони виходять смачними, хрусткими і ніжними за рахунок сметанною заливки.
Перед вами легкий і швидкий рецепт, як приготувати ватрушки з сиром в сметанному заливанні. При наявності готового листкового тіста ви витратите не більш 10 хвилин на всю підготовку ватрушек до випічки. Потім поставте ватрушки в духовку, і через півгодини у вас готовий десерт до чаю!
- Тісто листкове - 500 грам
- Сир - 300 грам
- Цукор - 150 грам
- Ізюм - 1/2 склянки
- Пастила абрикосова - 100 грам (або цукати)
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1 Склянка
Духовку дозволите розігріватися до 180 ° С. Підготуйте необхідні продукти. Тісто заздалегідь дістаньте з морозильника, воно повинно стати м'яким. Ізюм залийте гарячою водою на 15 хвилин, потім дайте воді стекти і сухофрукти обсушити. Пастилу подрібніть, наріжте її на дрібні шматочки.
Сир збийте з цукром в блендері до однорідності. Пласт тесту розкачайте в одному напрямку. Намажте на тісто солодкий сир. Присипте зверху родзинками і пастилою.
Поверніть заготівлю в рулет, закріпити кінець, трохи прокатайте. Візьміть гострий ніж і розріжте рулет на колечка товщиною по 1 см.
Викладайте заготовки ватрушек на деко з пергаментом для випічки на відстані 2-3 см один від одного.
Змастіть їх злегка збитим яйцем і поставте випікатися в розігріту духовку на 25-30 хвилин.
Готові теплі ватрушки зніміть з дека на решітку.
І полийте сметаною. Смачного!