Вершковий соус з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Покажу вам, як приготувати вершковий соус з сиром. Це базовий рецепт соусу, який можна подавати до різних страв: вставити, начос, до рибних і м'ясних гарячих страв, а також до запеченим овочам.
Щоб збагатити смак цього сирного соусу, мені достатньо таких спецій як кмин, кайенский перцем та мускатним горіхом. Ви можете додати перець і сіль (я їх не використовую), а також, наприклад, паприка, куркуму і інші спеції. Також в соус можна додати подрібнену зелень, яка відмінно поєднується з сиром.
- Вершкове масло - 55 грам
- Борошно пшеничне - 30 грам
- Вершки нежирні - 500 мілілітрів (можна замінити молоком)
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Каєнський перець - 1 щіпка
- Кмин - 0, 5 чайних ложки
- Сир - 220 грам (чеддер + будь-який твердий сир)
- Сіль, перець - За смаком
У глибокій сковороді розтопіть масло. Відразу після цього починайте потроху вводити борошно, ретельно перемішуючи, щоб не було грудок. Тепер потроху влийте вершки і все змішайте віночком, внесіть всі спеції.
Натріть обидва види сиру (можна використовувати і один). Коли соус почне кипіти, всипте сир, зменшіть вогонь до мінімуму і вимішують соус, поки сир повністю не розплавиться.
Подавати соус до основної страви потрібно відразу, поки він гарячий. В даному випадку я його використовую для запеченого в мундирі картоплі.