Рецепт Вершковий соус з сиром фото

Вершковий соус з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Молочні продукти , Вершки , Сир
Веганські страви
На обід , На вечерю , На швидку руку
Соуси , Для птахів , До м'яса , До риби , До салату , Соус сирний
Кількість порцій: 8
Час приготування: 15 хв.

Покажу вам, як приготувати вершковий соус з сиром. Це базовий рецепт соусу, який можна подавати до різних страв: вставити, начос, до рибних і м'ясних гарячих страв, а також до запеченим овочам.

Опис приготування:

Щоб збагатити смак цього сирного соусу, мені достатньо таких спецій як кмин, кайенский перцем та мускатним горіхом. Ви можете додати перець і сіль (я їх не використовую), а також, наприклад, паприка, куркуму і інші спеції. Також в соус можна додати подрібнену зелень, яка відмінно поєднується з сиром.

  • Вершкове масло - 55 грам
  • Борошно пшеничне - 30 грам
  • Вершки нежирні - 500 мілілітрів (можна замінити молоком)
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Каєнський перець - 1 щіпка
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки
  • Сир - 220 грам (чеддер + будь-який твердий сир)
  • Сіль, перець - За смаком
вершковий соус з сиром - фото крок 1
У глибокій сковороді розтопіть масло. Відразу після цього починайте потроху вводити борошно, ретельно перемішуючи, щоб не було грудок. Тепер потроху влийте вершки і все змішайте віночком, внесіть всі спеції.
вершковий соус з сиром - фото крок 2
Натріть обидва види сиру (можна використовувати і один). Коли соус почне кипіти, всипте сир, зменшіть вогонь до мінімуму і вимішують соус, поки сир повністю не розплавиться.
вершковий соус з сиром - фото крок 3
Подавати соус до основної страви потрібно відразу, поки він гарячий. В даному випадку я його використовую для запеченого в мундирі картоплі.

Схожі рецепти