Вершковий соус для червоної риби
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що соусу можна розподілити на категорії: до риби, до м'яса або до птаха, але насправді це буквальне розподіл. Набагато точніше їх потрібно підбирати під конкретні страви. Ось соус до риби.
Я намагаюся робити соуси сама, щоб не використовувати готові добавки і приправи. Роблю все сама. Наприклад, пропоную вам записати, як приготувати вершковий соус для червоної риби. Мені він дуже сподобався в поєднанні з запеченим стейком лосося. Додавала його на майже готове філе.
- Вершки - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Борошно змішайте з вершковим маслом.
Перемішайте і трохи підігрійте масу до коричневого кольору.
Залиште масу на самому повільному вогні. Влийте до неї вершки. Перемішайте все до єдиної консистенції.
Додайте сіль і перець. Доведіть соус до кипіння.
Повністю остудіть соус і подавайте. Можете додати до нього кріп або трохи часнику.