Рецепт Соус вершковий для риби фото

Соус вершковий для риби
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Вершки
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На швидку руку, На сніданок
Соуси, До риби

При приготуванні риби дуже важливо підібрати правильний соус, адже від цього залежить смак кінцевого блюда. Я пропоную на ваш розгляд один з кращих варіантів - ароматний вершковий соус для риби.

Для того щоб дізнатися, як приготувати соус вершковий для риби, з яким смак будь-рибки стане ще більш насиченим, вам потрібно всього лише прочитати цей рецепт. Звичайно, кожна господиня з часом знаходить для себе ідеальний варіант соусу зі своїми улюбленими компонентів, але для початку я пропоную вам цей класичний рецепт соусу вершкового для риби, відштовхуючись від якого, ви можете створити щось особливе. А що саме відмінне в ньому, так це те, що на його приготування у вас піде зовсім небагато часу, так що готувати його можна паралельно з рибкою. Отже, приступимо до справи:

1) Для початку нам необхідно зняти цедру з половинки лимона. Для цього ми акуратно трьом його про дрібну тертку.

2) Сковороду ставимо на вогонь і розтоплюємо в ній ложку вершкового масла, потім всипаємо борошно і обсмажуємо її до золотистого кольору. Вливаємо вершки, перемішуємо і варимо соус протягом 3 хвилин на повільному вогні.

3) Тепер додаємо цедру половини лимона, жовток, солимо і перчимо соус, варимо його, поки він не загусне.

4) Коли соус придбає потрібну консистенцію, слухаємо його з вогню і додаємо подрібнений кріп, перемішуємо.

Як вид, все дуже просто і швидко. Подавати такий соус найкраще в теплому вигляді до вже готової рибку. Смачного!


  • Вершки - 150 мілілітрів (будь-якої жирності)
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 0, 5 штуки (потрібна тільки цедра)
  • Кріп свіжий - 40 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Для того щоб дізнатися, як приготувати соус вершковий для риби, з яким смак будь-рибки стане ще більш насиченим, вам потрібно всього лише прочитати цей рецепт. Звичайно, кожна господиня з часом знаходить для себе ідеальний варіант соусу зі своїми улюбленими компонентів, але для початку я пропоную вам цей класичний рецепт соусу вершкового для риби, відштовхуючись від якого, ви можете створити щось особливе. А що саме відмінне в ньому, так це те, що на його приготування у вас піде зовсім небагато часу, так що готувати його можна паралельно з рибкою. Отже, приступимо до справи:

1) Для початку нам необхідно зняти цедру з половинки лимона. Для цього ми акуратно трьом його про дрібну тертку.

2) Сковороду ставимо на вогонь і розтоплюємо в ній ложку вершкового масла, потім всипаємо борошно і обсмажуємо її до золотистого кольору. Вливаємо вершки, перемішуємо і варимо соус протягом 3 хвилин на повільному вогні.

3) Тепер додаємо цедру половини лимона, жовток, солимо і перчимо соус, варимо його, поки він не загусне.

4) Коли соус придбає потрібну консистенцію, слухаємо його з вогню і додаємо подрібнений кріп, перемішуємо.

Як вид, все дуже просто і швидко. Подавати такий соус найкраще в теплому вигляді до вже готової рибку. Смачного!

Схожі рецепти