Рецепт Соус вершковий для риби фото

Соус вершковий для риби
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти , Вершки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку , На сніданок
Соуси , До риби
Кількість порцій: 6
Час приготування: 30 хв.

При приготуванні риби дуже важливо підібрати правильний соус, адже від цього залежить смак кінцевого блюда. Я пропоную на ваш розгляд один з кращих варіантів - ароматний вершковий соус для риби.

Опис приготування:

Для того щоб дізнатися, як приготувати соус вершковий для риби, з яким смак будь-рибки стане ще більш насиченим, вам потрібно всього лише прочитати цей рецепт. Звичайно, кожна господиня з часом знаходить для себе ідеальний варіант соусу зі своїми улюбленими компонентів, але для початку я пропоную вам цей класичний рецепт соусу вершкового для риби, відштовхуючись від якого, ви можете створити щось особливе. А що саме відмінне в ньому, так це те, що на його приготування у вас піде зовсім небагато часу, так що готувати його можна паралельно з рибкою. Отже, приступимо до справи:

1) Для початку нам необхідно зняти цедру з половинки лимона. Для цього ми акуратно трьом його про дрібну тертку.

2) Сковороду ставимо на вогонь і розтоплюємо в ній ложку вершкового масла, потім всипаємо борошно і обсмажуємо її до золотистого кольору. Вливаємо вершки, перемішуємо і варимо соус протягом 3 хвилин на повільному вогні.

3) Тепер додаємо цедру половини лимона, жовток, солимо і перчимо соус, варимо його, поки він не загусне.

4) Коли соус придбає потрібну консистенцію, слухаємо його з вогню і додаємо подрібнений кріп, перемішуємо.

Як вид, все дуже просто і швидко. Подавати такий соус найкраще в теплому вигляді до вже готової рибку. Смачного!


  • Вершки - 150 мілілітрів (будь-якої жирності)
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 0, 5 штуки (потрібна тільки цедра)
  • Кріп свіжий - 40 грам
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Для того щоб дізнатися, як приготувати соус вершковий для риби, з яким смак будь-рибки стане ще більш насиченим, вам потрібно всього лише прочитати цей рецепт. Звичайно, кожна господиня з часом знаходить для себе ідеальний варіант соусу зі своїми улюбленими компонентів, але для початку я пропоную вам цей класичний рецепт соусу вершкового для риби, відштовхуючись від якого, ви можете створити щось особливе. А що саме відмінне в ньому, так це те, що на його приготування у вас піде зовсім небагато часу, так що готувати його можна паралельно з рибкою. Отже, приступимо до справи:

1) Для початку нам необхідно зняти цедру з половинки лимона. Для цього ми акуратно трьом його про дрібну тертку.

2) Сковороду ставимо на вогонь і розтоплюємо в ній ложку вершкового масла, потім всипаємо борошно і обсмажуємо її до золотистого кольору. Вливаємо вершки, перемішуємо і варимо соус протягом 3 хвилин на повільному вогні.

3) Тепер додаємо цедру половини лимона, жовток, солимо і перчимо соус, варимо його, поки він не загусне.

4) Коли соус придбає потрібну консистенцію, слухаємо його з вогню і додаємо подрібнений кріп, перемішуємо.

Як вид, все дуже просто і швидко. Подавати такий соус найкраще в теплому вигляді до вже готової рибку. Смачного!

Схожі рецепти