Соус вершковий для риби
(покроковий рецепт з фото)
При приготуванні риби дуже важливо підібрати правильний соус, адже від цього залежить смак кінцевого блюда. Я пропоную на ваш розгляд один з кращих варіантів - ароматний вершковий соус для риби.
Для того щоб дізнатися, як приготувати соус вершковий для риби, з яким смак будь-рибки стане ще більш насиченим, вам потрібно всього лише прочитати цей рецепт. Звичайно, кожна господиня з часом знаходить для себе ідеальний варіант соусу зі своїми улюбленими компонентів, але для початку я пропоную вам цей класичний рецепт соусу вершкового для риби, відштовхуючись від якого, ви можете створити щось особливе. А що саме відмінне в ньому, так це те, що на його приготування у вас піде зовсім небагато часу, так що готувати його можна паралельно з рибкою. Отже, приступимо до справи:
1) Для початку нам необхідно зняти цедру з половинки лимона. Для цього ми акуратно трьом його про дрібну тертку.
2) Сковороду ставимо на вогонь і розтоплюємо в ній ложку вершкового масла, потім всипаємо борошно і обсмажуємо її до золотистого кольору. Вливаємо вершки, перемішуємо і варимо соус протягом 3 хвилин на повільному вогні.
3) Тепер додаємо цедру половини лимона, жовток, солимо і перчимо соус, варимо його, поки він не загусне.
4) Коли соус придбає потрібну консистенцію, слухаємо його з вогню і додаємо подрібнений кріп, перемішуємо.
Як вид, все дуже просто і швидко. Подавати такий соус найкраще в теплому вигляді до вже готової рибку. Смачного!
- Вершки - 150 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Жовток яєчний - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 0, 5 штуки (потрібна тільки цедра)
- Кріп свіжий - 40 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Для початку нам необхідно зняти цедру з половинки лимона. Для цього ми акуратно трьом його про дрібну тертку.
2) Сковороду ставимо на вогонь і розтоплюємо в ній ложку вершкового масла, потім всипаємо борошно і обсмажуємо її до золотистого кольору. Вливаємо вершки, перемішуємо і варимо соус протягом 3 хвилин на повільному вогні.
3) Тепер додаємо цедру половини лимона, жовток, солимо і перчимо соус, варимо його, поки він не загусне.
4) Коли соус придбає потрібну консистенцію, слухаємо його з вогню і додаємо подрібнений кріп, перемішуємо.
Як вид, все дуже просто і швидко. Подавати такий соус найкраще в теплому вигляді до вже готової рибку. Смачного!