Рецепт Вершковий соус для курки фото

Вершковий соус для курки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти, Вершки
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Соуси

Соус - це нотка, завдяки якій страва може заграти абсолютно новими відтінками смаку. Одним з універсальних соусів вважається вершковий соус, він відмінно підходить для курки, риби і пасти.

Я люблю готувати куряче філе у вершковому соусі - ніжне і, одночасно пікантне блюдо, завдяки вдалому поєднанню легкого м'яса, вершкового соусу та спецій. Сьогодні я розповім як приготувати вишуканий французький вершковий соус з каперсами і петрушкою, який відмінно підійде для курки. Готується він на основі вершків, які надають соусу м'яку, легку консистенцію і ніжний вершковий смак. Також базовими продуктами для соусу є вершкове масло, борошно і біле вино. Каперси додають оригінальну нотку, а петрушка відмінний аромат.

  • Борошно - 35 грам
  • Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
  • Біле вино - 1 Склянка
  • Вершки з жирністю не менше 20% - 1 Склянка
  • Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
  • Каперсами - 3 Ст. Ложки
  • Петрушка - 1 пучок
1
На розігрітій сковороді розтопіть вершкове масло.
2
Додайте борошно і обсмажте її до золотистого кольору і характерного горіхового запаху.
3
Додайте склянку вина і варіть приблизно 5 хвилин, поки вино не випарується на половину.
4
Додайте вершки і варіть соус до загусання хвилини 2.
5
Покладіть в соус ложку дижонской гірчиці, каперси і половину подрібненої петрушки.
6
Приправити сіллю і poperčite. Соус готовий. При подачі посипте подрібненою петрушкою.

Схожі рецепти