Вершковий соус для макаронів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.
Кращий друг справжньої італійської пасти це - хороший і смачний соус. Так як найпопулярнішим соусом - є вершковий, хочу з вами поділитися простим рецептом саме цього чудового соусу.
Опис приготування:
На смак пасти, особливо добре впливає даний соус, тому спагетті або макарони краще брати вищої категорії. Якщо говорити про вершках, сюди цілком підійдуть 10% або 20% вершки, особливої різниці в смаку ви не відчуєте. Ще один важливий момент. Інші приправи, крім солі і перцю, класти не рекомендується! Так як, ніжний смак вершків можна легко зіпсувати. Перецьь краще класти в міру, вершковий соус не повинен бути гострим. Безпосередньо, простий рецепт приготування вершкового соусу для макаронів, ви знайдете нижче.
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сир плавлений - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам (пармезан)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
У сотейник налийте вершки і підігрійте на середньому вогні. До кипіння доводити не потрібно.
У гарячі вершки додайте плавлений сир і натертий на тертці твердий сир (50грам). Потім інтенсивно перемішайте сир, сіль і poperčite.
За консистенцією виходить тягучий соус, схожий на сметану. При бажанні додайте вершкове масло, в такому випадку соус вийде більш жирним і насиченим.
Готовий соус можна додати в будь-яку піджарку: в рибу, морепродукти, гриби або в м'ясо.
На кінцевому етапі змішайте вершковий соус з будь-якими макаронними виробами. Смачного!