Рецепт Вершковий соус для макаронів фото

Вершковий соус для макаронів
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Молочні продукти, Вершки
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Гарячі страви, Соуси

Кращий друг справжньої італійської пасти це - хороший і смачний соус. Так як найпопулярнішим соусом - є вершковий, хочу з вами поділитися простим рецептом саме цього чудового соусу.

На смак пасти, особливо добре впливає даний соус, тому спагетті або макарони краще брати вищої категорії. Якщо говорити про вершках, сюди цілком підійдуть 10% або 20% вершки, особливої ​​різниці в смаку ви не відчуєте. Ще один важливий момент. Інші приправи, крім солі і перцю, класти не рекомендується! Так як, ніжний смак вершків можна легко зіпсувати. Перецьь краще класти в міру, вершковий соус не повинен бути гострим. Безпосередньо, простий рецепт приготування вершкового соусу для макаронів, ви знайдете нижче.

  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Сир плавлений - 100 грам
  • Сир твердий - 100 грам (пармезан)
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
вершковий соус для макаронів - фото крок 1
У сотейник налийте вершки і підігрійте на середньому вогні. До кипіння доводити не потрібно.
вершковий соус для макаронів - фото крок 2
У гарячі вершки додайте плавлений сир і натертий на тертці твердий сир (50грам). Потім інтенсивно перемішайте сир, сіль і poperčite.
вершковий соус для макаронів - фото крок 3
За консистенцією виходить тягучий соус, схожий на сметану. При бажанні додайте вершкове масло, в такому випадку соус вийде більш жирним і насиченим.
вершковий соус для макаронів - фото крок 4
Готовий соус можна додати в будь-яку піджарку: в рибу, морепродукти, гриби або в м'ясо.
вершковий соус для макаронів - фото крок 5
На кінцевому етапі змішайте вершковий соус з будь-якими макаронними виробами. Смачного!

Схожі рецепти