Вершковий соус для макаронів
(покроковий рецепт з фото)
Кращий друг справжньої італійської пасти це - хороший і смачний соус. Так як найпопулярнішим соусом - є вершковий, хочу з вами поділитися простим рецептом саме цього чудового соусу.
На смак пасти, особливо добре впливає даний соус, тому спагетті або макарони краще брати вищої категорії. Якщо говорити про вершках, сюди цілком підійдуть 10% або 20% вершки, особливої різниці в смаку ви не відчуєте. Ще один важливий момент. Інші приправи, крім солі і перцю, класти не рекомендується! Так як, ніжний смак вершків можна легко зіпсувати. Перецьь краще класти в міру, вершковий соус не повинен бути гострим. Безпосередньо, простий рецепт приготування вершкового соусу для макаронів, ви знайдете нижче.
- Вершки - 200 мілілітрів
- Сир плавлений - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам (пармезан)
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
У сотейник налийте вершки і підігрійте на середньому вогні. До кипіння доводити не потрібно.
У гарячі вершки додайте плавлений сир і натертий на тертці твердий сир (50грам). Потім інтенсивно перемішайте сир, сіль і poperčite.
За консистенцією виходить тягучий соус, схожий на сметану. При бажанні додайте вершкове масло, в такому випадку соус вийде більш жирним і насиченим.
Готовий соус можна додати в будь-яку піджарку: в рибу, морепродукти, гриби або в м'ясо.
На кінцевому етапі змішайте вершковий соус з будь-якими макаронними виробами. Смачного!