Домашній томатний соус для макаронів
(покроковий рецепт з фото)
Нема чого купувати кетчуп або інший томатний соус, якщо його можна зробити самостійно. Ви можете це зробити під час варіння макаронів. Запишіть рецепт, як приготувати домашній томатний соус для макаронів.
Цей соус ідеально підходить для макарошек. Крім цього, можете подати його і до каші або фрикадельок. Всі продукти для нього прості і завжди є в холодильнику. Соус можна їсти холодним або гарячим. Зберігайте його в холодильнику в скляній банці з кришкою.
- Оливкова олія - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідори - 800 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Базилік - 1 Ст. Ложка
- Орегано - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
1. Очистіть цибулю, наріжте його дрібно. Розігрійте каструлю з оливковою олією і викладіть цибулю, обсмажуйте його 5-7 хвилин на середньому вогні.
2. Очистіть часник, наріжте дрібно зубчики, додайте їх в каструлю до цибулі, перемішайте і готуйте пару хвилин.
3. Вимийте помідори, наріжте їх дрібно, викладіть в каструлю і перемішайте. Додайте сушені (можна свіжі) трави, 1-2 чайних ложки солі і за смаком перець, лавровий лист.
4. Готуйте соус близько 10-15 хвилин, по необхідності додайте ще сіль і перець. Перед подачею дістаньте лавровий лист.