Рецепт Вершковий шпинат фото

Вершковий шпинат
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Шпинат
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок
Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вершковий шпинат - відмінна легка закуска або чудове доповнення до основної страви. Страва - дуже корисне, просте в приготування, до того ж соковите і яскраве. Готується вершковий шпинат близько години.

Опис приготування:

Шпинат багатий на вітаміни і дуже корисний. Додавши до нього сир, сметану і трохи борошна, можна приготувати смачну закуску, яка сподобається і дорослим, і дітям. Готуємо вершковий соус, злегка обсмажуємо шпинат з цибулею, потім все перекладаємо в форму для запікання. Випікаємо в духовці і насолоджуємося!

  • Шпинат - 500-600 грам
  • Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
  • Борошно - 1/3 склянки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Мускатний горіх тертий - 1 Чайна ложка
  • Цибуля зелена (пучок) - 1 штука (можна використовувати і ріпчасту.)
  • Сир твердий тертий - 1/2 склянки (пармезан)
  • Крем - 1/2 склянки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
вершковий шпинат - фото крок 1
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Лук промийте і подрібніть, сир натріть на тертці. У сотейнику розтопіть 4 ст. Ложки олії. Коли масло почне пузиритися, додайте борошно. Заважайте до тих пір, поки суміш не стане однорідною.
вершковий шпинат - фото крок 2
2. Понизьте вогонь до середнього, додайте до масляної-борошняної суміші молоко. Готуйте до загустіння. Потім додайте тертий мускатний горіх, перемішайте і зніміть з вогню.
вершковий шпинат - фото крок 3
3. У сковороді розтопіть ложку вершкового масла. Обсмажте в ній на середньому вогні нарізану цибулю до м'якості.
вершковий шпинат - фото крок 4
4. Після того, як цибуля стане м'яким, додайте шпинат. Викладіть в сковороду невеликий пучок шпинату, перемішайте, нащадки, потім наступний пучок.
вершковий шпинат - фото крок 5
5. Злийте зі сковороди зайву рідину і додайте готовий соус.
вершковий шпинат - фото крок 6
6. Додайте в сковороду тертий сир і сметану. Додати сіль, поперчіть за смаком і перемішайте.
вершковий шпинат - фото крок 7
7. Перекладіть шпинат з соусом в форму для запікання і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте вершковий шпинат протягом 35-40 хвилин.
вершковий шпинат - фото крок 8
8. Готовий вершковий шпинат буде пузиритися, стане густим і злегка коричневим. Смачного!

Схожі рецепти