Вершковий шпинат

Вершковий шпинат
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
вершковий шпинат — відмінна легка закуска або чудове доповнення до основної страви. страва — дуже корисне, просте в приготування, до того ж соковите і яскраве. Готується вершковий шпинат близько години.

опис приготування:

Шпинат багатий на вітаміни і дуже корисний. Додавши до нього сир, сметану і трохи борошна, можна приготувати смачну закуску, яка сподобається і дорослим, і дітям. Готуємо вершковий соус, злегка обсмажуємо шпинат з цибулею, потім все перекладаємо в форму для запікання. Випікаємо в духовці і насолоджуємося!

  • шпинат— 500-600 грам
  • Вершкове масло— 5 Ст. ложок
  • борошно— 1/3 склянки
  • молоко— 1 Склянка
  • Мускатний горіх тертий— 1 Чайна ложка
  • Цибуля зелена (пучок)  — 1 штука(Можна використовувати і ріпчасту.)
  • Сир твердий тертий— 1/2 склянки(пармезан)
  • крем— 1/2 склянки
  • сіль— — За смаком
  • Перець чорний мелений— — За смаком
вершковий шпинат - фото крок 1 1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Лук промийте і подрібніть, сир натріть на тертці. У сотейнику розтопіть 4 ст. ложки олії. Коли масло почне пузиритися, додайте борошно. Заважайте до тих пір, поки суміш не стане однорідною.

вершковий шпинат - фото крок 2 2. Понизьте вогонь до середнього, додайте до масляної-борошняної суміші молоко. Готуйте до загустіння. Потім додайте тертий мускатний горіх, перемішайте і зніміть з вогню.

вершковий шпинат - фото крок 3 3. У сковороді розтопіть ложку вершкового масла. Обсмажте в ній на середньому вогні нарізану цибулю до м'якості.

вершковий шпинат - фото крок 4 4. Після того, як цибуля стане м'яким, додайте шпинат. Викладіть в сковороду невеликий пучок шпинату, перемішайте, нащадки, потім наступний пучок.

вершковий шпинат - фото крок 5 5. Злийте зі сковороди зайву рідину і додайте готовий соус.

вершковий шпинат - фото крок 6 6. Додайте в сковороду тертий сир і сметану. Додати сіль, поперчіть за смаком і перемішайте.

вершковий шпинат - фото крок 7 7. Перекладіть шпинат з соусом в форму для запікання і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте вершковий шпинат протягом 35-40 хвилин.

вершковий шпинат - фото крок 8 8. Готовий вершковий шпинат буде пузиритися, стане густим і злегка коричневим. Смачного!

Схожі рецепти

Вершковий шпинат з грибами

Вершковий шпинат з грибами

Пропоную рецепт тушкованого шпинату в вершках з кешью з печерицями. Виходить смачний вершковий соус, який можна подавати до макаронів, картошке или рису. опис приготування: Докладніше, як приготувати вершковий шпинат з грибами, я розповім нижче. Замість кешью можна взяти кедрові горіхи. Викори...

читати далі
Вершковий шпинат в духовці

Вершковий шпинат в духовці

Шпинат можна використовувати для приготування салатів, соусів, перших страв. Мені захотілося зробити з нього гарнір або другу страву. Розповім про те, як приготувати вершковий шпинат в духовці. опис приготування: Цю страву можна подавати як гарнір. За консистенцією воно схоже на ніжне суфле аб...

читати далі
Консервований шпинат

Консервований шпинат

Консервований шпинат використовується для супів, соусів, як начинка в млинчики, м'ясні рулети, до омлету, гарнірів і соусів. Шпинат готується швидко, так само швидко і просто він консервується. опис приготування: Шпинат легко виростити на дачі, він невибагливий і дає великий урожай. У шпинаті ...

читати далі
Сааг Шпинат

Сааг Шпинат

Рецепт приготування смачного гарніру на обід і вечерю. Індійська кухня. кількість порцій: 4 шпинат— 560 грам цибулина— 1 штука часник— 2 зубчики імбир— 1 штука koriandr— 1 Чайна ложка кмин— 1/2 чайних ложки порошок каррі— 1 Чайна ложка томатна паста— 2 чайних ложки олія— 3 Ст. ложки сіль— 1 щіп...

читати далі
Шпинат (гарнір)

Шпинат (гарнір)

Крім круп і овочів відмінним гарніром до м'яса, рибі і інших страв може стати шпинат. Пробували його в такому варіанті? Якщо ще не довелося, то раджу взяти на замітку цей простий рецепт. опис приготування: покажу, як приготувати шпинат, гарнір з нього дійсно шикарний. Це швидко, корисно, смачн...

читати далі