Вершковий шпинат
(покроковий рецепт з фото)
Вершковий шпинат - відмінна легка закуска або чудове доповнення до основної страви. Страва - дуже корисне, просте в приготування, до того ж соковите і яскраве. Готується вершковий шпинат близько години.
Шпинат багатий на вітаміни і дуже корисний. Додавши до нього сир, сметану і трохи борошна, можна приготувати смачну закуску, яка сподобається і дорослим, і дітям. Готуємо вершковий соус, злегка обсмажуємо шпинат з цибулею, потім все перекладаємо в форму для запікання. Випікаємо в духовці і насолоджуємося!
- Шпинат - 500-600 грам
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 1/3 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Мускатний горіх тертий - 1 Чайна ложка
- Цибуля зелена (пучок) - 1 штука (можна використовувати і ріпчасту.)
- Сир твердий тертий - 1/2 склянки (пармезан)
- Крем - 1/2 склянки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. Лук промийте і подрібніть, сир натріть на тертці. У сотейнику розтопіть 4 ст. Ложки олії. Коли масло почне пузиритися, додайте борошно. Заважайте до тих пір, поки суміш не стане однорідною.
2. Понизьте вогонь до середнього, додайте до масляної-борошняної суміші молоко. Готуйте до загустіння. Потім додайте тертий мускатний горіх, перемішайте і зніміть з вогню.
3. У сковороді розтопіть ложку вершкового масла. Обсмажте в ній на середньому вогні нарізану цибулю до м'якості.
4. Після того, як цибуля стане м'яким, додайте шпинат. Викладіть в сковороду невеликий пучок шпинату, перемішайте, нащадки, потім наступний пучок.
5. Злийте зі сковороди зайву рідину і додайте готовий соус.
6. Додайте в сковороду тертий сир і сметану. Додати сіль, поперчіть за смаком і перемішайте.
7. Перекладіть шпинат з соусом в форму для запікання і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте вершковий шпинат протягом 35-40 хвилин.
8. Готовий вершковий шпинат буде пузиритися, стане густим і злегка коричневим. Смачного!