Вершковий шпинат в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Шпинат можна використовувати для приготування салатів, соусів, перших страв. Мені захотілося зробити з нього гарнір або другу страву. Розповім про те, як приготувати вершковий шпинат в духовці.
Цю страву можна подавати як гарнір. За консистенцією воно схоже на ніжне суфле або густий соус. Після охолодження маса набуває більш щільну текстуру, тому його можна розрізати на шматочки або набрати ложкою. Подавайте вершковий шпинат до м'яса.
- Шпинат - 480 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Luk-salotų - 1 штука (можна замінити червоною цибулею 1/3 штуки)
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 1/4 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Пармезан тертий - 1 Склянка
1. Промийте шпинат. Покладіть його в миску, поставте її в мікрохвильову піч і готуйте на максимумі протягом 4-5 хвилин.
2. Остудіть, вичавіть воду і крупно наріжте шпинат.
3. У великій каструлі розтопіть вершкове масло.
4. Почистіть і наріжте цибулю-шалот. Додайте в каструлю шалот, лавровий лист, мускатний горіх. Готуйте на середньому вогні протягом 2 хвилин, поки цибуля не стане прозорим.
5. Додайте борошно і варіть 1 хвилину, поки суміш не стане однорідною і без грудочок.
6. Повільно вливайте молоко, постійно перемішуючи.
7. Доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Варіть до утворення густої консистенції.
8. Дістаньте лавровий лист, додайте в каструлю ¾ склянки тертого пармезану і перемішайте.
9. Викладіть шпинат, за смаком додайте сіль і перець, перемішайте гарненько.
10. Перекладіть отриману суміш зі сковороди в форму для запікання, посипте сиром, що залишився і мускатним горіхом.
11. Надішліть форму в розігрітий до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Подавайте блюдо відразу або після охолодження.